Ghiveci de legume

de susu in Mancaruri de post, 10 Mar 2010 | 20333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ceapa rosie 1 mare
  • Ceapa alba 1 mare
  • Ceapa verde 2-3 fire
  • Praz 1 fir
  • Morcov 2 potriviti
  • Telina Frunze si radacina 1 mica
  • Conopida 1/2
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Ardei gras rosu, galben, verde cate 1 din fiecare
  • Fasole verde (eu am pus de la borcan pentru ca mai aveam in casa) 1 mana
  • Bullion sau rosii dupa gust
  • Albitura (pastarnac, patrunjel) cate 1 din fiecare
  • Usturoi eu pun mai mult, aproape o capatana
  • Cartof 1 potrivit
  • Dovlecel 1 mic
  • Vanata 1 mica
  • Ulei
  • Vegeta
  • Condimente
  • Foi de dafin
  • Piper boabe      
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Cantitatea legumelor este in functie de fiecare . Cu cat folosim mai multe legume cu atat iese mai gustoasa avand in vedere ca este un ghiveci de legume si fara carne. Se curata si spala legumele dupa preferinta: bucati mai mici, potrivite sau felii doar ca dimensiunea lor trebuie sa fie cam aceeasi pentru a fierbe la fel Eu  toc ceapa marunt, usturoiul feliute si cativa catei ii las intregi. Am folosit si aparatul pentru a le da o forma deosebita. Prazul l-am taiat felii, albitura, telina si morcovul bastonase mai groase, cartoful in felii taiate in doua, dovlecelul cuburi , ardeii bucati mai mari. Vanata o curat “pajama” si o tai cubulete. Conopida se pune in apa rece cu sare pentru ½ ora. Se scurge apoi conopida si se spala. Se desface in buchetele mai mici. Am calit ceapa in uleiul incins apoi am adaugat pe rand usturoiul, prazul, fasolea, radacinoasele, cartoful si conopida. Dupa ce s-au “imprietenit bine am adaugat apa fierbinte peste si le-am lasat acoperite pentru un timp. Spre sfarsit adaug vanata, dovlecelul si ardeiul care fierb mai repede decat celelalte. Se mai lasa pana fierb si acestea, se adauga condimente, vegeta, si la sfarsit bulionul desfacut in putina zeama de la legume, patrunjel si frunze de telina tocate.Eu dau si mancarea un pic la cuptor sa scada putin.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghiveci de legume 21474
retete culinare - Ghiveci de legume 21475
retete culinare - Ghiveci de legume 21476
retete culinare - Ghiveci de legume 21477

COMENTARII (11)

diaconta 1

02.05.2012, 22:39

Susu,ce dor mi-a fost de tine

susu 1

02.05.2012, 23:07

diaconta iti multumesc dar nu mai am timp sa intru, acum vroiam sa mai vad din retete

diaconta 1

02.05.2012, 23:09

te inteleg perfect,nici eu nu prea mai am timp

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S