Ghiveci de legume

de MOKUSKA in Mancaruri de post, 20 Iul 2014 | 1587 vizualizari

 

Cunosc forte multe percoane carora nu le place ghiveciul de legume. La fel sunt si eu, nu il mananc daca nu adaug cartofi si orez in el.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 1/2 kg ardei
  • 1/4 kg ceapa
  • 3 cartofi medii
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel verde
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Ceapa si ardeii se curata, se spala, se taie julienne si se pun la calit in putin ulei sub capac, la foc foarte mic. Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca nu foarte marunt. Orezul se fierbe, dar nu in totalitate, separat.  Rosiile cu tot cu zeama se rastoarna peste legumele calite, se sareaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic,  sub capac 15 minute. Cartofii se curata, se spala si te taie in cubulete foarte mici, se rastoarna peste rosiile aproape fierte. Dupa 5-6 minute de fiert se adauga si orezul (fara zeama in care a fiert). Daca mai este nevoie adaugam putina apa. (eu nu am adaugat, a fost suficienta zeama de la rosii).

Inainte de a lua de pe foc asezonam cu sare, piper si boia iute (dulce). 

Se serveste cu patrunjel verde tocat.

 

TIPS-URI

1

pentru cei care nu tin post sau nu prefera mancarurile fara carne, va recomand sa adaugati carnati picanti taiati rondele in momentul in care se adauga cartofii la fiert.

RETETA IN IMAGINI

Ghiveci de legume-0
Ghiveci de legume-1
Ghiveci de legume-2
Ghiveci de legume-3
Ghiveci de legume-4
Ghiveci de legume-5

COMENTARII (18)

Corinuta

Corinuta 1

21.07.2014, 11:14

place!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

21.07.2014, 12:57

va multumesc!

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

23.07.2014, 09:10

Nici mie nu-mi prea place ghiveciul, dar al tau arata tare bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!