Ghiveci de legume cu pui (Multicooker)

de Dya Daniela Andrei in Pui, 20 Mai 2014 | 4014 vizualizari

 

Rasfoind retetele din pagina dedicata concursului, mi-a ramas in minte titlul "Tocanita de legume cu piept de pui", reteta postata de catre Any si pe care o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-legume-cu-piept-de-pui-35413.html
Gandul m-a dus imediat la un ghiveci de legume,,, desi il asociez cu mirosul Toamnei,,, prospetimea legumelor de pe tarabele din piete, mirosul rosiilor de gradina, a verdeturilor, a copt!, s-au asternut frumos in farfurie si au dat savoare puiului de curte ce se astepta gatit!

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (pulpe si piept)
  • 4-6 cartofi noi
  • o ceapa alba
  • 8 rosioare de gradina
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras galben
  • un ardei gras rosu
  • 4 morcovi potriviti
  • 2 bucati de pastarnac
  • 2 linguri cu ulei
  • 200 ml supa de legume
  • o legatura de ceapa verde
  • verdeturi proaspete: patrunjel si marar
  • 2 linguri cu bulion/pasta de rosii
  • cateva frunzulite de busuioc uscat
  • o crenguta de cimbru
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu pui (Multicooker):

Carnea de pui o rumenim in cele doua linguri cu ulei, folosind programul FRY pentru 15 minute aproximativ. In ultimele 3-4 minute ale programului, adaugam ceapa verde tocata marunt, amestecand ocazional. Restul legumelor le taiem in cuburi sau le feliem in bucati mai mari, le punem peste carne adaugand si supa de legume, uniformizam ingredientele, saram dupa gust si selectam programul STEW pentru 60 de minute. Este de preferat ca din acest moment sa nu se mai intervina, pentru a evita sfaramarea legumelor. Cand timpul ramas s-a redus la 15 minute, colorom cu bulion/pasta de rosii, aromatizam cu busuioc uscat (daca aveti proaspat, verde, este de preferat sa se adauge la sfarsit) si continuam gatirea pana la finalizarea programului cand presaram piperul si adaugam crenguta de cimbru impreuna cu verdeturile tocate marunt. Se serveste cald. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320793
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320794
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320795
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320796
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320797
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320798
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320799
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320800
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320801
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320803
retete culinare - Ghiveci de legume cu pui (Multicooker) 320849

COMENTARII (25)

Oana 1

21.05.2014, 16:29

Ce pofta mi s-a facut! arata senzational!

Micutza Luana 1

21.05.2014, 23:02

yamiii

Dya Daniela Andrei 1

22.05.2014, 17:55

Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D