Ghiveci de legume pentru iarna

de Brindusa in Conserve, 28 Sep 2011 | 28374 vizualizari

 

Un ghiveci de legume, pe care eu il fac de mai multi ani, si care la iarna se va transforma intr-o mancare cu aroma de vara. Se pot folosi si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • 2 kg rosii
  • 1/2 kg fasole verde
  • 1/2 kg ardei
  • 1/2 kg dovlecei
  • 1 l ulei
  • 2 + 3 linguri de sare
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume pentru iarna:

Taie rosiile felii rotunde. 

Curata coaja vinetelor o fasie da una nu.  Taie-le rondele. Fierbe 2 litri de apa cu 1 lingura de sare si pune vinetele in ea. Fierbe-le 3-5 minute, apoi scurge-le bine.

Curata coaja dovleceilor, scoate-le miezul cu seminte. Taie-i felii.

Taie ceapa rondele

Taie ardeii fasii.

Fierbe 1 litru de apa cu 1 lingura de sare si pune fasolea verde. Fierbe-o 5 minute, pana se inmoaie. Scurge bine fasolea

Intr-o cratita (sau mai multe) potrivita pentru cuptor amesteca toate legumele cu 3 linguri de sare si 1/2 litru de ulei. Pune cratita in cuptor pentru 20 de minute.

Pune legumele in borcane si acopera-le cu lichidul lasat de acestea in cratita. Daca lichidul nu ajunge ca sa le acopere, completeaza cu ulei. Inchide bine borcanele cu capace.

 Pune borcanele intr-o cratita mare, pe fundul careia ai pus cateva ziare. Pune apa peste borcane, sa le acopera minim 2/3. 

Din momentul in care apa clocoteste, pune un capac peste borcane si fierbe-le 30 minute. Lasa borcanele sa se raceasca in apa, pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rosii la borcan cu usturoi si busuioc