Ghiveci (tocana de legume)

de babi5 in Mancaruri de post, 27 Iun 2014 | 1372 vizualizari

 

Este un fel de mancare de sezon. Este usor de preparat si zic eu si bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rosii
  • 500 gr ardei gras galben
  • 100 gr pasta de bulion
  • 500 gr ceapa
  • 2 linguri zahar
  • 300 gr orez
  • 1.l apa
  • 100 ml ulei
  • frunze patrunjel
  • sare (dupa gust)
  • piper
  • vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci (tocana de legume):

Rosiile se oparesc, se decojesc si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca. Orezul se spala bine si se lasa in apa pana cand il folosim.

Intr-o cratita punem uleiul, ceapa si ardeiul, 200 ml apa si lasam sa se caleasca 10 minute. Potrivim de sare si piper, completam cu apa si lasam sa fiarba inca 10 minute, dupa care adaugam rosiile. Lasam sa fiarba in continuare inca 10 minute, apoi adaugam orezul si pasta de bulion. Lasam sa dea cateva  clocote apoi oprim focul si lasam la cald ca orezul sa-si mareasca volumul.

Asezonam cu patrujel verde. Sa aveti pofta si sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si ca atare

2

Putem alatura ca si garnintura: carnati, chiftele, rulade de carne, friptura

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329028
retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329029
retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329030
retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329031
retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329032
retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329033
retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329034
retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329035
retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329036
retete culinare - Ghiveci (tocana de legume) 329037

COMENTARII (13)

babi5 1

27.06.2014, 21:05

Tarasmariana,_andreea_Rocsi

Cris2711 1

27.06.2014, 23:10

Tare bun

babi5 1

28.06.2014, 07:36

Cris Tina multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S