Gingerbread/Turtă dulce Canada

de Ade200 in Dulciuri, 29 Dec 2012 | 6709 vizualizari

 

Este o reţetă specifică de Crăciun, renumită în Statele Unite şi Canada..

 

INGREDIENTE

  • 4 1/2 căni de făină
  •  1 lingură de scorţişoară
  •  2 linguriţe de ghimbir pudră
  •  1/2 linguriţă de cuişoare pudră
  •  1linguriţă de bicarbonat de sodiu
  •  1/2 cană de unt moale
  •  1/2 cană de zahăr brun
  •  2 ouă mari
  •  3/4 cană de miere

Glazură albă:

  • 200-300 g de zahăr pudră cernut să nu fie cocoloaşe
  • 1 albuş
  • 1 lingură de suc de lămâie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gingerbread/Turtă dulce Canada:

Cerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe rând, apoi mierea. Adaugă cu grijă făina, câte puţin, şi amestecă până se încorporează bine. Aluatul va fi tare.Împarte-l în două, fă două sfere şi acoperă-le cu folie.Pune-le în frigider pentru cel putin două ore sau până a doua zi..Preîncălzeşte cuptorul la foc mediu.

Întinde aluatul şi taie cu formele dorite.Coace până devine auriu. Lasă să se răcească, apoi ornează-le.Mixează albuşul cu zahărul şi cu sucul de lămâie în bolul mixerului, sau cu un mixer de mână, cu accesoriile tip tel din sârmă.
Adaugă zaharul treptat, reglează  la viteza medie până se încorporează complet. Textura glazurii trebuie să fie suficient de solidă încât să nu curgă peste marginile turtei dulci .
Decorează turta dulce imediat folosind o pungă de plastic tăiată la un colţ.
Lăsă până se întăreşte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gingerbread/Turtă dulce Canada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turtă dulce - rețeta clasică