''Girelli'' de pizza si pizzette.

de Adele in Pizza, 18 Aug 2014 | 891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 700 gr faina 
  • 10 gr drojdie
  • 15 gr sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri de ulei
  • 250 ml apa
  • Suc de rosii
  • masline negre
  • ricotta/urda
  • branza topita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Girelli'' de pizza si pizzette.:

Pregatim aluatul: intr-un vas punem faina cu sare, intr-un pahar punem drojdia si zaharul si turnam apa calda peste, amestecam pana se dizolva bine.Turnam peste faina si framantam un aluat potrivit de moale dupa care punem si uleiul, il mai lucram cateva minute  si il lasam sa creasca cel putin o ora.

Dupa ce a crescut il impartim in doua :

Din prima parte formam o foaie destul de groasa ca sa nu se rupa, punem cateva linguri de suc de rosii pe care il intindem bine, adaugam maslinele si ricotta . Rulam bine,stand atenti sa inchidem bine la capete. Taiem cu un cutit  bucati de 2-3 cm fiecare si le intoarcem usor pe partea cu umplutura, le asezam in tava.

Dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 200° pana se rumenesc.

Din cealalta parte de aluat formam cate o bila potrivita (nu prea mare) pe care o intindem in maini si o asezam direct in tava ,continuam pana se termina aluatul dupa care punem sucul de rosii si maslinele pe fiecare dintre ele.

Dam la cuptor 20 de minute la 200°.

Pofta buna !!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice tip de umplutura dorita.(ciuperci, mezeluri, ardei etc.)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - ''Girelli'' de pizza  si pizzette. 337513
retete culinare - ''Girelli'' de pizza  si pizzette. 337514
retete culinare - ''Girelli'' de pizza  si pizzette. 337515
retete culinare - ''Girelli'' de pizza  si pizzette. 337516
retete culinare - ''Girelli'' de pizza  si pizzette. 337517

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Adele 1

19.08.2014, 13:40

MotanLaOale 1

28.08.2014, 10:52

Adele 1

28.08.2014, 11:04

Motan

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D