Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Aeasta reteta va este necesara in cazul in care doriti saacoperiti un tort cu pasta de zahar, (ptr a nu a aluneca de pe tort pasta)
Reteta originala contine un ulei vegetal solid, dar se stie ca nu e bun ptr sanatate, asa ca l-am inlocuit cu unt si are exact acelasi rezultat!
Intr-un bol mare, puneti untul si margarina si mixaxi pana devine o crema spumoasa. Adaugati vanilia si apoi incet incet, adaugati pe rand 4 cesti de zahar, dar cate una pe rand, apoi amestecati, sa fie la viteza medie. Adaugati 4 linguri de lapte si mixati la viteza rapida! Adaugati si restul d. 3 cesti de zahar, dar la fel, cate una pe rand ptr a se omogeniza bine si amestecand la viteza medie. La urma, adaugati si ultima lingura de lapte si mixati iar la viteza rapida pana devine o crema omogena, spumoasa dar putin dura (NU foarte, doar cat sa o puteti folosi ptr a unge tortul si sa nu se scurga). Acoperiti vasul cu un prosop umed pana o veti folosi.
1
Daca tortul pe care il faceti, nu e prea mare, atunci puteti folosi doar jumatate din cantitatile retetei.
2
daca o veti folosi a doua zi, o puteti pastra la frigider si in momentul in care o veti folosi, o mixati iar punand o lingura de lapte.
3
puteti folosi cateva picaturi de colorant alimentar daca doriti o alta culoare.
4
se poate pastra la frigider pana la 2 saptamani.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult