Glazura regala (royal icing)

de -Miti- in Dulciuri, 13 Dec 2011 | 5368 vizualizari

 

Este o glazura foarte buna, perfecta pentru decorat fursecuri, biscuiti si se pare ca o poti folosi si la torturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri,la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
  • 330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
  • 2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura regala (royal icing):

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura.

Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic, altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider, se va inmuia.

Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

 

 

TIPS-URI

1

Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

COMENTARII (29)

-Miti-

-Miti- 1

14.12.2011, 10:36

monike,adauga mai mult zahar pudra si atunci va fi mai groasa glazura . Dar nu situ sa-ti spun cum poti sa faci ornamente. Eu stiu de ornamente din zahar sau bezele.

Rux

Rux 1

14.12.2011, 11:01

Miti eu nu fac dintr-o cantitate fixa neaparat....uite aici am inlocuit sucul de lamaie cu suc de rodie...acum depinde de ce ma inspira..Pup cu drag

http://www.bucataras.ro/retete/inimioare-aromate-17582.html

ionela2682

ionela2682 1

18.12.2011, 13:36

si eu fac asemenea glazura ..dar mai adaug si o lingura de amidon!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27