Glazura stralucitoare colorata

de Carmen in Dulciuri, 11 Mai 2016 | 786 vizualizari

 

Ai facut un tort, o prajitura sau ceva si vrei sa dai un plus bunatatii tale?


Glazura este tot ce-ti trebuie

 

INGREDIENTE

  • 50 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 g glucoza
  • 65 ml lapte condensat
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 grame gelatina dizolvata in 36 ml apa
  • colorant alimentar in functie de dorinta, putinta si trebuinta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura stralucitoare colorata:

1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa

2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra)

3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice sirop, eu am facut cu  tableta). Se pun la fiert si ideal ar fi un termometru de bucatarie ca sa fie fiert amestecul pana la 103 grade. Se ia de pe foc si se toarna peste laptele condensat. Se omogenizeaza. Se adauga ciocolata alba si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se pune colorantul in trepte pana la obtinerea nuantei dorite. Cand s-a racorit (aprox. 60 grade) se adauga gelatina hidratata. Se amesteca cu atentie astfel incat sa nu inglobam si aer. Cand ajunge la 35 de grade este perfecta de turnat pe tort.

 

TIPS-URI

1

cantitatea este suficienta pentru un tort mare

2

gelatina - am folosit granule dar am dizolvat-o usor pe baie de apa

3

daca nu aveti termometru - 103 grade inseamna punct de fierbere si 3 - 4 clocote peste, 60 de grade - cand inca este destul de calda dar nu frige, ca sa nu omoram gelatina..., 30 de grade - este calduta spre calaie.

RETETA IN IMAGINI

Glazura stralucitoare colorata-0
Glazura stralucitoare colorata-1
Glazura stralucitoare colorata-2
Glazura stralucitoare colorata-3
Glazura stralucitoare colorata-4

COMENTARII (9)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

11.05.2016, 19:49

super

Rocsi

Rocsi 1

11.05.2016, 20:43

Faina glazura asta!

marcela1979

marcela1979 1

13.05.2016, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!