Gnocchi cu pesto si creveti

de Sylvia in Fructe de mare, 21 Mai 2011 | 5626 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla si aromata pe care o puteti adapta in functie de preferinte, crevetii pot fi inlocuiti cu bucati de pui sau legume de vara. Se prepara extrem de repede si rezultatul este delicios, eu am vrut sa ii dau o nota mai aromata asa ca la final am adaugat putina pasta de aredi iute si pasta de creveti, luata de la magazinul asiatic.

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de
  • 250 grame de gnocchi ( eu i-am cumparat de la raionul de paste proaspete) ,
  • o mana de ardei de mai multe culori taiati fasii,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 300 grame de creveti,
  • cateva linguri de sos pesto,
  • sare,
  • piper,
  • pasta de creveti ( optional),
  • pasta de ardei iute.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu pesto si creveti:

 Preparare: pregatim ardeii, se spala si se taie fasii subtiri . Alaturi pregatim gnocchi lasandu-i cateva minute la temperatura ambiata sa nu fie tari.

 Ne ocupam intre timp de creveti, eu am avut proaspeti nedecorticati asaa ca am avut putina treaba sa ii spal si sa ii curat.

 Intr-o tigaie mai adanca neaderenta punem ghocchi, ardeii, o lingura de ulei de masline si condimentam cu sare si piper proaspat macinat. Mai adaugam pasta de creveti.Amestecam cu grija si asteptam sa se dizolve si apoi adaugam pasta pesto . Mai completam cu putina apa si lasam sa mijoteze/fiarba incet pret de cateva minute.

 La final adaugam pasta de ardei iute si mai condimentam cu sare si piper daca trebuie, sosul va scadea si va avea consistenta . Eu le-am servit cu putin oregano proaspat.

 

RETETA IN IMAGINI

Gnocchi cu pesto si creveti-0
Gnocchi cu pesto si creveti-1
Gnocchi cu pesto si creveti-2
Gnocchi cu pesto si creveti-3

COMENTARII (26)

Sylvia 1

07.06.2011, 15:16

Vamultumesc de laude, trebuie sa mai pun o reteta de gnocchi cu ciuperci facute in vas de lut al cuptor, o nebunie a iesit. Am cam hoinarit si nu am reusit sa postez.

rivka 1

07.06.2011, 15:21

eu nu mananc creveti dar Silvia ce frumoasa esti, felicitari ! am vrut sa iti las mesaj pe blog dar nu am reusit deci iti zic aici, esti frumoasa si arati ffff ffff bine!
te felicit si sa te mentii cum te simti bine.
pupe!

Sylvia 1

07.06.2011, 15:55

wow rivka multumesc mult esti tare draguta, stiu ca tu nu esti cu crevetii. Poate reusesc sa te ademenesc zilele urmatoare cu reteta de gnocchi cu ciuperci de padure, pupici .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04