Gnocchi cu scoici

de cristeena20 in Paste, 3 Iun 2015 | 925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de gnocchi proaspeti
  • 200 gr scoici
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie de rosii in conserva
  • 1 rosie bine coapta
  • 1/2 cana pasta de tomate
  • 3 linguri ketchup
  • sare, piper, zahar, ulei de masline, busuioc verde
  • usturoi
  • parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu scoici:

Prima data incepem sa preparam sosul. Tocam fin ceapa si o punem la calit in ulei de masline, la foc mediu, sa nu se arda, doar sa se inmoaie. Adaugam apoi usturoi tocat si apoi rosia tocata cubulete. Amestecam putin si lasma sa se inmoaie rosia si  turnam rosiile din conserva tocate cubulete, pasta de tomate si ketchup-ul.

Amestecam si condimentam cu sare, piper alb, zahar (ca sa taie din aciditatea rosiilor). Lasam sa scada putin sosul . Cand e aproape fiert punem pastele la fiert. Daca sunt proaspete au nevoie de doar 5 minute sa fiarba. Le scoatem intr-un vas si le stropim cu ulei de masline. si le tinem acoperite la cald.

La final cand sosul e gata adaugam scoicile (eu am folosit congelate.) Se lasa pana se deschid (cca 2 minute) si acoperim cu un capac. Punem frunze de busuioc proaspete si acoperim cca 5 minute.

La masa servim cu gnocchi si vin alb, verde sau rose :). Si nu uitam de parmezan ras deasupra din abundenta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gnocchi cu  scoici 383907
retete culinare - Gnocchi cu  scoici 383908
retete culinare - Gnocchi cu  scoici 383909
retete culinare - Gnocchi cu  scoici 383910
retete culinare - Gnocchi cu  scoici 383911
retete culinare - Gnocchi cu  scoici 383912

COMENTARII (10)

Gicuta69 1

03.06.2015, 20:30

Andra_Constantinescu 1

03.06.2015, 22:04

poa 1

04.06.2015, 08:15

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S