Gnocchi cu sos de rosii,ciuperci si mozzarella

de Toamna07 in Paste, 7 Iun 2013 | 7203 vizualizari

 

In meniul de azi avem un preparat clasic italian care se face destul de usor si este foarte delicios si apreciat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru gnocchi:
  • 220 g faina
  • 250 g branza ricotta
  • 30 g parmezan ras
  • 3 galbenusuri
  • sare si piper
  • Ingrediente pentru sos :
  • 500 g ciuperci taiate in felii groase
  • 500 ml. suc de rosii/pasata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1/2 ceapa mica
  • chilli uscat
  • ulei de masline
  • oregano si busuioc
  • 200 g mozzarella
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii,ciuperci si mozzarella:

Mod de preparare gnocchi:

Amestecam toate ingredientele, framantam pana obtinem un aluat moale,elastic. Dam la rece pentru 30 de minute.

Din acest aluat rupem bucatele mici din care formam suluri.Aceste suluri le taiem in parti de 5 cm..Aceste bucatele le trecem peste dintii unei furculite pentru a da un model cu rizuri sau le strivim cu furculita si apoi aducem marginile spre interior formand un gnocchi ca in imagine. Eu le-am facut  cu o seara inainte si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Si-au pastrat foarte bine forma.

Fierbem gnocchi in apa clocotita cu sare.Cand ies la suprafata apei,sunt gata. Ii scoatem intr-un vas termorezistent  si aruncam peste ei un cub de unt sau stropim cu putin ulei de masline. Sunt atat de buni....parmezanul si ricotta dau o nota de gust aparte.:)

Mod de preparare sos :

Tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline pana devine opaca.Punem usturoiul zdrobit cu lama la cutit si tocat fin.Amestecam putin si adaugam ciupercile.Le calim bine,turnam sucul de rosii,chilli,sare,piper,oregano. Lasam sa fiarba la capac,la foc mic. La final presaram busuiooc proaspat sau uscat.

Turnam sosul peste gnocchi. Deasupra asezam bucati de mozzarella si dam vasul la cuptor incins pentru 10 minute, la foc mediu.

Trebuie sa incercati aceasta combinatie cu adevarat gustoasa!

Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii,ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

10.06.2013, 06:25

voi incerca reteta!

Toamna07 1

12.06.2013, 17:26

Multumesc!

cristeena20 1

21.06.2013, 14:16

minunat!!!bravo pentru tot!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella