Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Paste, 10 Apr 2013 | 1690 vizualizari

 

Ati mai mancat vreodata gnocchi din cartofi dulci? Haideti sa va dau o adresa minunata si simpla. Veti obtine gnocchi super gustoase fara doar si poate ;)

 

INGREDIENTE

  • - 1 kgs cartofi dulci;
  • - 350-400 kgs faina bio integrala;
  • - 1 ou de casa;
  • - 1/2 lingurita nucsoara;
  • - 1 lingurita mix de condimente Berbere;
  • - sare de mare;
  • - piper alb macinat;
  • - faina alba pentru presarat;
  • - 80 grame unt;
  • - 3-4 linguri ulei de masline;
  • - 4-5 linguri parmezan;
  • - 3 lingurite seminte de susan;
  • - 100 grame rucolla.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla:

1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu).

2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi.

3. Dupa ce se fierb cartofii, se paseaza cu furculita, se adauga oul, sare, piper, nucsoara si mixul de condimente si se amesteca.

4. Se adauga faina si se amesteca in continuare pana se obtine un aluat bun de intins/ rulat. Daca aluatul cere, mai adaugati faina. Pe planseta am presarat cu faina alba.

5. Aluatul format, se imparte in 8 parti egale si se ruleaza fiecare la 2 cm grosime. Se taie apoi bucati de cate un deget, iar cu dosul furculitei se fac mici adancituri (optional).

6. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cand se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se scurg intr-o sita. Se adauga putin ulei de masline peste ca sa nu se lipeasca intre ele.

7. Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga gnocchi. Sunt gata dupa 3-4 minute. 8. Se servesc calzi cu sosul de rucolla si mult parmezan.

8. Sosul de rucolla se pregateste asa: se spala rucolla, se sterge cu un servetel de hartie si se toaca marunt in blender (sau cu cutitul). Se adauga parmezan, seminte de susan, ulei de masline, sare de mare si piper.

 

TIPS-URI

1

Se pot face si cu cartofi albi.

2

Sosul se poate face din busuioc sau spanac.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla 218192
retete culinare - Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla 218193
retete culinare - Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla 218194
retete culinare - Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla 218195
retete culinare - Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla 218197
retete culinare - Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla 218200

COMENTARII (39)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

07.10.2013, 13:37

Bianca, multumesc. Chiar m-as bucura. Astept pareri

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 15:30

O bunatate !

babi5 1

06.10.2014, 14:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S