Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

de simona72 in Mancaruri de legume, 20 Iun 2014 | 9951 vizualizari

 

Reteta imprumutata din revista "fan branza", primita in dar de la cei de la Delaco...a suferit ceva modificari, dar este oricum delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac(congelat am avut eu)
  • 4 felii de paine alba veche de 1-2 zile
  • 1 cana lapte
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 50 gr cascaval sau ementaler ras
  • 50 gr branza cheddar picanta rasa
  • sare dupa gust
  • pt sos:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura plina de faina
  • 200-250 ml smantana pt gatit 10% grasime
  • 50 gr branza Camembert Milkana
  • 50 gr cascaval
  • in plu: piper proaspat macinat si frunze proaspete de cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi:

Spanacul, l-am lasat peste noapte in frigider la dezghetat. Feliile de paine le-am inmuiat in lapte, apoi le-am scurs intre palme de surplusul adunat. Am pus in blenderul robotului spanacul, jumatate de paine si un ou. Am pornit robotul pt cateva secunde, am adaugat si restul de paine, celalalt ou si putina sare si am mai pornit robotul pt cateva secunde, pana sau maruntit si incorporat ingredientele. Am transferat compozitia intr-un castron ancapator, am adaugat branzeturile rase, faina, am potrivit de sare si am amestecat cu o spatula compozitia. 

Punem o oala cu apa si sare la fiert. Intre timp, cu mainile umede, formam gnocchi sau galuste din compozitia de spanac. Le punem in apa clocotita si le lasam sa fiarba maxim 5 minute pana se ridica la suprafata. Le scoatem cu o spumiera si le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei de masline.

Pt sos:punem uleiul intr-o craticioara cu pereti dublii, adaugam faina si amestecam cu un tel tip para pana faina se desface. Adaugam treptat smantana, amestecam pana sosul se ingroasa si da cateva clocote. Adaugam cascavalul ras, branza camembert taiata bucatele si amestecam pana se topesc branzeturile. Potrivim de sare. Turnam sosul peste galustele de spanac, presaram deasupra piper proaspat macinat si frunze de cimbru proaspat. Dam vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 15-20 minute. Serviti mancarica calda. Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

reteta originala prevede spanac proaspat, frunze de salvie si in loc de sosul de branzeturi, doar ementaler ras deasupra...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille & Cous - cous