Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

de simona72 in Mancare copii, 30 Mai 2016 | 910 vizualizari

 

Gnocchi sunt niste galuste mici, facute din cartofi si faina. Optional se poate pune si ou, pentru a lega aluatul, dar ideea este sa faceti galustele moi, sa se topeasca in gura. Alegeti cartofi fainosi, sa fie fierti sau copti in coaja, sa absoarba cat mai putina apa, ulterior sa se adauge cat mai putina faina. La teorie stau bine, practica ma omoara si nu pun in practica de fiecare data. Pentru ca am vrut un aluat mai deosebit, colorat, am folosit cartof dulce. In graba mare l-am curatat, deci cum va spuneam… Este un aluat care se aseamana foarte bine cu cel de la galuste cu prune.


Dupa ce ati fiert galustele, va este permisibil orice…sosuri de care vreti, legume, carne…

 

INGREDIENTE

Pentru gnocchi:

  • 1 cartof mare dulce(aproximativ 300 gr)
  • 4-5 linguri faina alba
  • 1 galbenus
  • 3-4 frunze proaspete de busuioc
  • Sare
  • Pentru sos:
  • 200 gr mazare congelata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr parmezan ras
  • 50 gr cascaval ( emmentaler sau branza chedar) ras
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • Pentru gratinare:
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 lingura cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi homemade cu sos alb si mazare:

Pentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste cartoful, se face un piure. Se adauga 1 lingura faina, se amesteca, se adauga galbenusul si se amesteca din nou. Pentru aluat eu am folosit robotul de bucatarie, dar merge foarte uor si cu mana. Adaugati treptat faina, pana cand aluatul incepe sa prinda consistenta. Se taie marunt busuiocul si se pune in aluat. Aluatul, daca este unul prea umed va cere mereu faina. Cand puteti sa lucrati aluatul nu mai adaugati faina…il puneti pe masa de lucru, rupeti cate o bucata marisoara din el si-l faceti sul. Mainile sa fie mereu infainate…taiati aluatul in bucati de 2 cm si treceti bucatile prin putina faina(sa nu se lipasca intre ele). Daca vreti sa le faceti “adevarate” le apasati putin cu o furculita(vezi foto). Se fierb galustele in apa cu sare. Cand apa clocoteste se adauga galustele. Dupa ce se ridica la suprafata se mai lasa 2 minute sa fiarba. Se scot cu o spumiera si se adauga direct in sos…

Pentru sos: dam mazarea in 2-3 clocote. O scurgem de apa, adaugam smantana pentru frisca si lasam sa dea un clocot. Adaugam branzeturile date pe razatoare, lasam sa fiarba pana acestea sau topit. Potrivim de gust cu sare si piper. Adaugam galustele in sos, amestecam. Punem compozitia in vase individuale unse cu putin unt, adaugam deasupra putin parmezan si cascaval ras. Dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

eu am avut piept de pui de la o friptura facuta cu o zi inainte. Am taiat carnea in bucati si am adaugat-o in vasele baietilor...

RETETA IN IMAGINI

Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-0
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-1
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-2
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-3
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-4
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-5
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-6
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-7
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-8
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-9
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-10
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-11
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-12
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-13
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-14
Gnocchi homemade cu sos alb si mazare-15

COMENTARII (18)

dantes

dantes 1

31.05.2016, 11:51

Bun!

Rocsi

Rocsi 1

31.05.2016, 21:25

Vreau si eu sa incerc intr-o zi sa fac gnocchi pentru ai mei!

 merisor

merisor 1

06.06.2016, 07:26

Astea sunt de probat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!