Gofre cu mascarpone de cacao

de Ligia Bxl in Prajituri, 21 Noi 2010 | 6649 vizualizari

 

Sunt foarte bune acompaniate de fructe de padure

 

INGREDIENTE

blat gofre:
  • 250 gr de margarina sau unt
  • 250 gr de zahar
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 5 oua
  • 500 gr de faina
  • 1 pachet de praf de copt
  • 500 ml de lapte
  • 1 fiola de esenta de rom
  • crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
   
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gofre cu mascarpone de cacao:

Compozitia de gofre:se bat ouale si se amesteca cu zaharul si margarina sau untul ptr a obtine o pasta fina.Se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.Se pune faina si praful de copt si se amesteca bine.La final se adauga laptele si se amesteca bine apoi se pune cate putin din compozitie in forma ptr gofre.Se face crema astfel:se separa albusul de galbenus,galbenusurile se freaca bine cu 2 linguri de zahar si plicul de zahar vanilat pana devine o pasta alba,apoi se pun cele 2 linguri de cacao si cutia de mascarpone.Se bat albusurile si se amesteca apoi cu compozitia de galbenusuri.Se pune crema peste fiecare gofra si se orneaza dupa preferinte cu frisca,ciocolata etc.

                                        POFTA BUNA!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gofre cu mascarpone de cacao-0
Gofre cu mascarpone de cacao-1
Gofre cu mascarpone de cacao-2
Gofre cu mascarpone de cacao-3
Gofre cu mascarpone de cacao-4
Gofre cu mascarpone de cacao-5

COMENTARII (28)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

18.10.2011, 12:34

jolygina sunt bune cu orice,si ca aperitiv

diaconta

diaconta 1

18.10.2011, 12:50

sunt bune in orice combinatie

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

24.10.2011, 12:04

asa e dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!