Gogoși cu topping de ciocolată

de LadyCrs in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 5327 vizualizari

 

Gogoși clasice, dar prezentate mai altfel :)) (ies multe dintr-un kg de făină, însă eu când fac ..păi fac si pentru vecina, și pentru bunica, si pentru purcel etc :)).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 50 g drojdie
  • 300 ml lapte călduț
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • esență de rom
  • coajă rasă de lămâie
  • 3-4 linguri de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoși cu topping de ciocolată:

Laptele împreună zahărul, esența, coaja de lămâie și zahărul vanilat l-am pus pe foc cât să fie călduț. Făina am cernut-o într-un vas după care am făcut o găurică în  centru unde am pus drojdia. Treptat am adăugat lăpticul și cu ajutorul unei furculițe am fărâmițaț-o bine, luând mereu făina de pe margine. După  am adăugat și cele 4 ouă bătute și am frământat bine bine...Iar după ce s-au amestecat bine toate ingredientele am pus si uleiul. Am acoperit aluatul cu un prosop curat și l-am lăsat la dospit pentru o oră...apoi le prăjim în uleiul bine încins. Gogoșile pot avea orice formă și dimensiuni doriți. Eu am pus și puțină ciocolată topită pe ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoși cu topping de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mascarpone