Gogoși cu topping de ciocolată

de LadyCrs in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 2156 vizualizari

 

Gogoși clasice, dar prezentate mai altfel :)) (ies multe dintr-un kg de făină, însă eu când fac ..păi fac si pentru vecina, și pentru bunica, si pentru purcel etc :)).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 50 g drojdie
  • 300 ml lapte călduț
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • esență de rom
  • coajă rasă de lămâie
  • 3-4 linguri de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoși cu topping de ciocolată:

Laptele împreună zahărul, esența, coaja de lămâie și zahărul vanilat l-am pus pe foc cât să fie călduț. Făina am cernut-o într-un vas după care am făcut o găurică în  centru unde am pus drojdia. Treptat am adăugat lăpticul și cu ajutorul unei furculițe am fărâmițaț-o bine, luând mereu făina de pe margine. După  am adăugat și cele 4 ouă bătute și am frământat bine bine...Iar după ce s-au amestecat bine toate ingredientele am pus si uleiul. Am acoperit aluatul cu un prosop curat și l-am lăsat la dospit pentru o oră...apoi le prăjim în uleiul bine încins. Gogoșile pot avea orice formă și dimensiuni doriți. Eu am pus și puțină ciocolată topită pe ele.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogoși cu topping de ciocolată 154799
retete culinare - Gogoși cu topping de ciocolată 154800

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

30.03.2012, 15:04

bune,bune

Sim0na 1

30.03.2012, 20:37

Un deliciu!

Angelina_Elena 1

22.08.2012, 19:40

imi plac foarte mult gogosi iar daca au ciocolata sunt perfecti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29