Gogonele cu conopida murate

de lili in Muraturi, 2 Noi 2012 | 2711 vizualizari

 

Am pus is eu gogonelele cu conopida dupa reteta lui Nadine, cu putine modificari. Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • · 3 kg gogonele
  • · 1 conopida mare (nu stiu cat a avut)
  • · 2 cepe
  • · frunze de telina
  • · usturoi
  • · boabe de mustar
  • · boabe de piper
  • · 4 l apa
  • · sare 6-7 linguri
  • · otet 300 ml
  • · zahar 250 g
  • salicilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele cu conopida murate:

Se spala gogonelele si se taie. Ceapa se curata si se taie si ea feliute, conopida se spala si se desface buchetele. Se spala bine borcanele dupa care se pun gogonele taiate cate un rand si conopida, ceapa. Cand borcanele sunt pline se pun boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 lingura boabe de mustar, 1 dinte de usturoi si frunze de telina, cate un varf de lingurita de salicilat la un borcan.

Intre timp se pune si apa la fiert aproximativ 4 litri impreuna cu otetul, sarea si zaharul. Dupa ce s-a racit putin apa o turnam peste gogonele.

Sa aveti spor!!!




 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogonele cu conopida murate 185984
retete culinare - Gogonele cu conopida murate 185985
retete culinare - Gogonele cu conopida murate 185986
retete culinare - Gogonele cu conopida murate 185987
retete culinare - Gogonele cu conopida murate 185988

COMENTARII (18)

lili 1

07.12.2012, 13:14

merciii

Dana_Retetegg 1

07.12.2012, 15:17

lili 1

10.12.2012, 10:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!