Gogonele în saramură

de ionix in Muraturi, 15 Oct 2010 | 13219 vizualizari

 

Reteta de la mama... sper sa nu fi omis nimic :D

 

INGREDIENTE

  • 15 kg gogonele
  • 300 g hrean
  • 4 ardei iuti
  • 2,5 kg morcovi
  • 10 l apa
  • 10 linguri cu sare de muraturi
  • Frunze de telina
  • Bate de Marar
  • Doua radacini de telina mari
  • 2 capatani cu usturoi

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele în saramură:

Legumele se pregatesc astfel:

-Hreanul se curata si se taie bucati mai mare.

-Morcovii se curata si se taie rondele mai mari.

-Usturoiul se taie felii mai mari

-Telina se taie-n bucati mai mari

-Gogonele se spala bine, sa nu fie niciun fir de nisip la codita.

Se aseaza gogonelele in borcane, alternadu-le pe cele verzi cu cele mai coapte. Printre gogonele puneam restul legumelor si ardeii iuti. Deasupra punem frunze de telina si bate de marar. Intre timp, puneam apa cu sarea la fiert. Cand apa a dat intr-un clocot, o turnam usor peste gogonele. Miscam borcanul un pic, sa se aseze gogonelele si pentru a intra saramura printre ele, si mai turnam apa. Punem capacul la borcan si lasam pana se racesc. Dupa ce borcanele s-au racit, le dam in camara si le servim la iarna.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Gogonele trebuie sa fie verzi+ gogonele-n parga.

2

dupa gust, mai puteti adauga sare

RETETA IN IMAGINI

Gogonele în saramură-0
Gogonele în saramură-1

COMENTARII (17)

nadina73

nadina73 1

16.10.2010, 01:41

ce-mi plac

ionix

ionix 1

16.10.2010, 15:33

@Nadina... mie nuuuuuuuuuu eu nu mananc gogonele mie muraturile in saramura nu prea-mi plac eu mananc in otet iar sotul in saramura

lilik

lilik 1

16.10.2010, 16:01

bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!