Gogonele murate

de COSTEO in Muraturi, 12 Sep 2013 | 7884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogonele (lunguiete si rosii)
  • 1 telina
  • 2 morcovi
  • 1 mar
  • 2 ardei iuti
  • 1 capatana usturoi
  • marar uscat
  • cimbru
  • sare pentru muraturi
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

Se aleg gogonelele cele mai sanatoase dar nu prea verzi, ci din alea mai rosii, proaspat recoltate, neatinse de bruma, nepatate, nelovite, fara crapaturi. Se spala bine gogonele.

Intr-un borcan de sticla sau un recipient de plastic, punem telina curatata si feliata, morcov rondele si cativa catei usturoi dar in coaja si putin zdrobiti, frunze de telina, marar uscat si cimbru. Asezam pana la jumatatea borcanului gogonele, adaugam si 1 mar crestat putin, printre punem si un ardei iute despicat in doua, la mijlocul borcanului procedam ca la inceput apoi pana sus terminam gogonelele. Deasupra frunze telina, marar uscat, cimbru. Peste gogonele se toarna apa rece cu sare (1 lingura sare la 1 l de apa).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

COSTEO 1

12.09.2013, 18:22

Dia gogonele astea sunt o samanta mai altfel,sunt din Bucovina,asa sunt ele rosii.Sunt f gustoase

Dya Daniela Andrei 1

01.11.2013, 22:46

Foarte faine! Imi plac de nu mai pot! Am pus si eu saptamana trecuta! Abia astept sa se mureze!

COSTEO 1

02.11.2013, 16:10

Sunt foarte buneeeeeeeeeeee!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogonele cu conopida murate