Gogonele murate

de COSTEO in Muraturi, 12 Sep 2013 | 4327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogonele (lunguiete si rosii)
  • 1 telina
  • 2 morcovi
  • 1 mar
  • 2 ardei iuti
  • 1 capatana usturoi
  • marar uscat
  • cimbru
  • sare pentru muraturi
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

Se aleg gogonelele cele mai sanatoase dar nu prea verzi, ci din alea mai rosii, proaspat recoltate, neatinse de bruma, nepatate, nelovite, fara crapaturi. Se spala bine gogonele.

Intr-un borcan de sticla sau un recipient de plastic, punem telina curatata si feliata, morcov rondele si cativa catei usturoi dar in coaja si putin zdrobiti, frunze de telina, marar uscat si cimbru. Asezam pana la jumatatea borcanului gogonele, adaugam si 1 mar crestat putin, printre punem si un ardei iute despicat in doua, la mijlocul borcanului procedam ca la inceput apoi pana sus terminam gogonelele. Deasupra frunze telina, marar uscat, cimbru. Peste gogonele se toarna apa rece cu sare (1 lingura sare la 1 l de apa).

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogonele murate 259155
retete culinare - Gogonele murate 259156
retete culinare - Gogonele murate 259157
retete culinare - Gogonele murate 259158
retete culinare - Gogonele murate 259159
retete culinare - Gogonele murate 259160
retete culinare - Gogonele murate 259161
retete culinare - Gogonele murate 259162

COMENTARII (25)

COSTEO 1

12.09.2013, 18:22

Dia gogonele astea sunt o samanta mai altfel,sunt din Bucovina,asa sunt ele rosii.Sunt f gustoase

Dya Daniela Andrei 1

01.11.2013, 22:46

Foarte faine! Imi plac de nu mai pot! Am pus si eu saptamana trecuta! Abia astept sa se mureze!

COSTEO 1

02.11.2013, 16:10

Sunt foarte buneeeeeeeeeeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21