Gogonele si castraveti pentru iarna

de reisnaor_2006 in Muraturi, 15 Dec 2015 | 9107 vizualizari

 

Cand vine iarna nimic nu poate fii mai bun decat muraturile pe masa atunci cand ai o mancare calda .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogonele
  • 5 kg castraveti
  • 2 legaturi de marar uscat
  • 2 legaturi de cimbru uscat
  • 4 radacini de hrean
  • 1 telina (cu tot cu frunze)
  • sare grunjoasa
  • otet de 9 grade dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele si castraveti pentru iarna:

            Spalam castravetii si gogonelele.Curatam, spalam si taiem radacina de telina (frunzele doar le spalam).Curatam, spalam si taiem hreanul pe lung in mai multe bucati.Butoiul dupa ce l-am spalat incepem sa punem ingredientele in el.

            Mai intai vom pune pe fundul butoiului frunzele de telina ,hrean taiat si mararul uscat.Incepem sa punem amestecat restul ingredientelor pana se umple butoiul.Intr-un castron punem cate o lingura si jumatate (cu varf) de sare grunjoasa la fiecare litru de apa si otet dupa gust.Amestecam pana se topeste sarea si apoi turnam saramura in butoi.Toate ingredientele trebuie sa fie acoperite de saramura.

            Butoiul se inchide ermetic cu capac si se pune la rece unde aveti loc,in pivnita,camara,balcon.

TIPS-URI

1

Puteti adauga seminte de mustar,foi de dafin,ardei iute.

2

Asigurati-va de la inceput ca aveti destula saramura.

3

Daca adaugati varza rosie aceasta va nuanta si restu legumelor,precum si culoarea saramurii.

4

daca adaugati otet rosu,muraturile vor iesii roz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele si castraveti pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura