Gogonele si castraveti pentru iarna

de reisnaor_2006 in Muraturi, 15 Dec 2015 | 2017 vizualizari

 

Cand vine iarna nimic nu poate fii mai bun decat muraturile pe masa atunci cand ai o mancare calda .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogonele
  • 5 kg castraveti
  • 2 legaturi de marar uscat
  • 2 legaturi de cimbru uscat
  • 4 radacini de hrean
  • 1 telina (cu tot cu frunze)
  • sare grunjoasa
  • otet de 9 grade dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele si castraveti pentru iarna:

            Spalam castravetii si gogonelele.Curatam, spalam si taiem radacina de telina (frunzele doar le spalam).Curatam, spalam si taiem hreanul pe lung in mai multe bucati.Butoiul dupa ce l-am spalat incepem sa punem ingredientele in el.

            Mai intai vom pune pe fundul butoiului frunzele de telina ,hrean taiat si mararul uscat.Incepem sa punem amestecat restul ingredientelor pana se umple butoiul.Intr-un castron punem cate o lingura si jumatate (cu varf) de sare grunjoasa la fiecare litru de apa si otet dupa gust.Amestecam pana se topeste sarea si apoi turnam saramura in butoi.Toate ingredientele trebuie sa fie acoperite de saramura.

            Butoiul se inchide ermetic cu capac si se pune la rece unde aveti loc,in pivnita,camara,balcon.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga seminte de mustar,foi de dafin,ardei iute.

2

Asigurati-va de la inceput ca aveti destula saramura.

3

Daca adaugati varza rosie aceasta va nuanta si restu legumelor,precum si culoarea saramurii.

4

daca adaugati otet rosu,muraturile vor iesii roz.

RETETA IN IMAGINI

Gogonele si castraveti pentru iarna-0
Gogonele si castraveti pentru iarna-1
Gogonele si castraveti pentru iarna-2
Gogonele si castraveti pentru iarna-3
Gogonele si castraveti pentru iarna-4
Gogonele si castraveti pentru iarna-5

COMENTARII (20)

Andra_Constantinescu 1

16.12.2015, 08:39

Tare bune sunt!

reisnaor_2006 1

16.12.2015, 12:26

miki_a 1

17.12.2015, 11:52

Ce tentante sunt gogonelele alea parguite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04