Gogosari cu hrean (marinati la rece)

de mihaelar63 in Muraturi, 18 Oct 2012 | 4232 vizualizari

 

Aceasta reteta de gogosari cu hrean ,marinati la rece , o folosea si mama mea . Mutumesc matusicii Viorica ,de la care am primit reteta . Gogosarii raman ,, crocanti ''' si nu se inmoaie .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari rosii
  • 5 linguri sare mare neiodata
  • 500 gr otet de 9 grade
  • 250 gr zahar
  • 1 legatura hrean
  • 5 foi dafin ( am pus 10 , ptr . ca erau f. mici )
  • 5 lingurite piper boabe
  • 5 lingurite mustar boabe
  • frunze de telina
  • 1 praf de conservant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari cu hrean (marinati la rece):

Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8.

Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie .

Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca intr-un vas incapator .

Se lasa 12 ore  la macerat , acoperiti cu un stergar curat sau cu capac. Din cand in cand  se mai amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn .

Gogosarii  se pun in borcane de 800 gr cu filet . Zeama pe care o lasa e suficinta sa-i acopere .

Se dau la un dunst scurt cald intr-o oala cu apa [ 10 min de cand  se infierbanta apa ].

 

TIPS-URI

1

Folositi gogosari copti dar sanatosi fara pete sau portiuni stricate .

RETETA IN IMAGINI

Gogosari cu hrean (marinati la rece)-0
Gogosari cu hrean (marinati la rece)-1
Gogosari cu hrean (marinati la rece)-2
Gogosari cu hrean (marinati la rece)-3
Gogosari cu hrean (marinati la rece)-4

COMENTARII (27)

mihaelar63

mihaelar63 1

19.10.2012, 07:54

Bunica , cu placere , doar stii ca esti ,, mentorul '' meu , cum as putea sa te refuz

Sim0na

Sim0na 1

19.10.2012, 10:34

Preferatii mei!! Si cu supa ii pap

mihaelar63

mihaelar63 1

20.10.2012, 11:21

Simo , nu rad deloc , eu chiar o data pe an , sa mai schimb gustul , prepar ciorba cu gogosari marinati :
http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-porc-cu-gogosari-marinati-28931.html

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!