Gogosari in otet

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 34263 vizualizari

 

Sunt nelipsiti din camara!

 

INGREDIENTE

  • 10 kg gogosari
  • 2 conopide
  • 2 teline mari
  • 4 morcovi mari
  • 1/2 kg hrean
  • 2 legaturi mari de frunze de telina
        Saramura:
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 1 lingura de sare la litru
  • 2 linguri de zahar la litru
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se fierbe mai inati saramura se se face in cantitate dubla pentru 10 kg de gogosari.

Intre timp se curata gogosarii si se taie pe jumatate, se scot cotoarele si se spala bine. Se lasa la scurs. Daca sunt prea mari se pot taia in patru. Telina si morcovul se curata, se spala si se taie rondele. Conopida se desface in buchetele si se spala bine. Hreanul se curata si se taie bastonase de marimea unui deget.

Se aseaza in borcane, mai mari sau de 800 g, fiecare cum doreste. Pe fundul borcanului se pun crengute de telina, apoi gogosarii pusi unul intr-altul, printre ei buchetele de conopida, rondele de morcovi si telina si hrean. Gogosarii se pot opari foarte repede in saramura fierbinte, daca vreti sa se aseze mai bine. Dar atentie mare, sa nu se inmoaie prea mult!!

Se toarna saramura fierbinte in borcane si se inchid bine, apoi se fierb la bain-marie 15-20 de minute, dupa ce incepe apa din oala sa fiarba. Borcanele se scot intr-o patura si se lasa invelite pana se racesc complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Oana 1

11.09.2009, 20:04

Lena, se pun la litrul de lichid, mai bine zis. Deci la 3 l de apa pui 3 lg de sare si 6 de zahar. Cand adaugi si litrul de otet, mai completezi cu 1 lg de sare si 2 de zahar.

Oana 1

12.09.2009, 00:08

Cu placere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari murati in miere si otet