Gogosari in otet

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 25115 vizualizari

 

Sunt nelipsiti din camara!

 

INGREDIENTE

  • 10 kg gogosari
  • 2 conopide
  • 2 teline mari
  • 4 morcovi mari
  • 1/2 kg hrean
  • 2 legaturi mari de frunze de telina
        Saramura:
  • 1 l otet
  • 3 l apa
  • 1 lingura de sare la litru
  • 2 linguri de zahar la litru
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Se fierbe mai inati saramura se se face in cantitate dubla pentru 10 kg de gogosari.

Intre timp se curata gogosarii si se taie pe jumatate, se scot cotoarele si se spala bine. Se lasa la scurs. Daca sunt prea mari se pot taia in patru. Telina si morcovul se curata, se spala si se taie rondele. Conopida se desface in buchetele si se spala bine. Hreanul se curata si se taie bastonase de marimea unui deget.

Se aseaza in borcane, mai mari sau de 800 g, fiecare cum doreste. Pe fundul borcanului se pun crengute de telina, apoi gogosarii pusi unul intr-altul, printre ei buchetele de conopida, rondele de morcovi si telina si hrean. Gogosarii se pot opari foarte repede in saramura fierbinte, daca vreti sa se aseze mai bine. Dar atentie mare, sa nu se inmoaie prea mult!!

Se toarna saramura fierbinte in borcane si se inchid bine, apoi se fierb la bain-marie 15-20 de minute, dupa ce incepe apa din oala sa fiarba. Borcanele se scot intr-o patura si se lasa invelite pana se racesc complet.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosari in otet 9239
retete culinare - Gogosari in otet 9240

COMENTARII (8)

Oana 1

11.09.2009, 20:04

Lena, se pun la litrul de lichid, mai bine zis. Deci la 3 l de apa pui 3 lg de sare si 6 de zahar. Cand adaugi si litrul de otet, mai completezi cu 1 lg de sare si 2 de zahar.

Oana 1

12.09.2009, 00:08

Cu placere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: