Gogosari in otet

de merisor in Muraturi, 7 Sep 2012 | 6437 vizualizari

 

Este reteta de la mama soacra si nu da gres niciodata. Cantitatile nu sunt batute in cuie, la final se gusta compozitia si se mai asezoneaza de sare, zahar dupa gustul fiecaruia. Eu am pus fix cat am scris la ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 6 Kg gogosari
  • 500 gr zahar
  • 500 mL otet
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri miere poliflora de albine
  • condimente pentru muraturi
  • 3-4 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Gogosarii spalati i-am taiat in trei sau patru bucati, in functie de marime si i-am pus la scurs. Am pus intr-un vas pe foc ingredientele, mai putin mierea si am amestecat pana s-a topit zaharul. Am lasat pe foc pana a atins punctul de fierbere apoi am inceput sa scufund din gogosarii taiati cat au incaput astfel incat sa se ude toti, i-am lasat cam doua minute si i-am scos intr-o sita. Am procedat asa pana s-au epuizat toti gogosarii. Pe urma am stins focul si am lasat sa se raceasca putin si compozitia si gogosarii, dar nu de tot.

Cand am considerat ca s-a racit suficient cat sa suporte degetul am adaugat mierea in compozitie si am amestecat pana la topiraea acesteia. Am asezat gogosarii in borcane presandu-i putin si am turnat compozitia peste ei. Am infiletat capacele si am lasat la racit. Compozitia mai scade pe parcurs dar se va completa cu ce a mai ramas. Mie mi-au incaput gogosarii in opt borcane de 800 gr si mi-a mai ramas compozitie cam 300 mL.

 

TIPS-URI

1

Mierea nu se va fierbe odata cu celelalte ingrediente pentru ca isi pierde gustul si proprietatile.

RETETA IN IMAGINI

Gogosari in otet-0
Gogosari in otet-1
Gogosari in otet-2
Gogosari in otet-3
Gogosari in otet-4
Gogosari in otet-5
Gogosari in otet-6
Gogosari in otet-7

COMENTARII (43)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:06

dobrezaira

dobrezaira 1

10.09.2012, 09:24

sunt super, nici eu nu pun strop de apa

 merisor

merisor 1

10.09.2012, 09:27

Zaira
Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!