Gogosari in otet

de Merisor in Muraturi, 7 Sep 2012 | 14209 vizualizari

 

Este reteta de la mama soacra si nu da gres niciodata. Cantitatile nu sunt batute in cuie, la final se gusta compozitia si se mai asezoneaza de sare, zahar dupa gustul fiecaruia. Eu am pus fix cat am scris la ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 6 Kg gogosari
  • 500 gr zahar
  • 500 mL otet
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri miere poliflora de albine
  • condimente pentru muraturi
  • 3-4 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Gogosarii spalati i-am taiat in trei sau patru bucati, in functie de marime si i-am pus la scurs. Am pus intr-un vas pe foc ingredientele, mai putin mierea si am amestecat pana s-a topit zaharul. Am lasat pe foc pana a atins punctul de fierbere apoi am inceput sa scufund din gogosarii taiati cat au incaput astfel incat sa se ude toti, i-am lasat cam doua minute si i-am scos intr-o sita. Am procedat asa pana s-au epuizat toti gogosarii. Pe urma am stins focul si am lasat sa se raceasca putin si compozitia si gogosarii, dar nu de tot.

Cand am considerat ca s-a racit suficient cat sa suporte degetul am adaugat mierea in compozitie si am amestecat pana la topiraea acesteia. Am asezat gogosarii in borcane presandu-i putin si am turnat compozitia peste ei. Am infiletat capacele si am lasat la racit. Compozitia mai scade pe parcurs dar se va completa cu ce a mai ramas. Mie mi-au incaput gogosarii in opt borcane de 800 gr si mi-a mai ramas compozitie cam 300 mL.

TIPS-URI

1

Mierea nu se va fierbe odata cu celelalte ingrediente pentru ca isi pierde gustul si proprietatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:06

dobrezaira 1

10.09.2012, 09:24

sunt super, nici eu nu pun strop de apa

Merisor 1

10.09.2012, 09:27

Zaira
Gabytza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari opariti in otet