Gogosari in otet ( la rece)

de alilianaa in Muraturi, 4 Sep 2013 | 18354 vizualizari

 

Este o reteta pe care o folosesc de ceva timp...

 

INGREDIENTE

  • 8,5 kg de gogosari sparti in sferturi sau jumatati
  • 900 g zahar
  • 8 linguri sare
  • 1 l otet
  • piper boabe,
  • mustar boabe,
  • 3 morcovi
  • 2 teline ( frunze si radacina)
  • foi dafin
  • usturoi- 6 graunti
  • un plic conservant.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet ( la rece):

Gogosarii se spala, se curata de cotoare si de alte parti vatamate si se pun  intr-un vas mai mare ( in cazul meu, o cratita mare). Din sare si zahar se face un amestec in uscat si se pune peste gogosari. Se amesteca sa fie cuprins tot gogosarul. Se lasa 24 ore. Intre timp gogosarii isi vor lasa propria zeama. 

Se spala recipientele pentru a-i depune. Se curata morcovii, telina, se portioneaza. Se curata usturoiul. Se aseaza gogosarii si ingredientele dupa inspiratie. Eu prefer ca la fundul borcanului sa fie tije si frunze de telina.

Peste solutia rezultata in urma topirii zaharului cu sarea se pune otet si conservant si se pune peste gogosari. Borcanele se leaga la gura si se depun in camara la racoare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet ( la rece)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

diaconta 1

04.09.2013, 22:22

o reteta asemenatoare folosim si noi

alilianaa 1

05.09.2013, 07:37

Dia

rahau_constantin 1

13.10.2013, 08:25

Sunt foarte gustosi! Multumim pentru reteta !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet (la rece)