Gogosari in sos

de Rocsi in Conserve, 8 Sep 2010 | 18504 vizualizari

 

Sincer nu mai stiu exact cine ne-a dat reteta dar de cand o avem o facem an de an...ies niste gogosari minunati ...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 500 gr otet
  • 7 linguri bulion
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri mustar
  • 1 lingura sare mare
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • circa o cana apa 
  • 150 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

gogosarii se spala bine si li se scoate cotorul si semintele(incercati sa scoateti toate semintele ca altfel ,daca raman,o sa fermenteze gogosarii).

ii taiati felii mai mari.

intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul.

puneti otetul,uleiul,apa,zaharul,bulionul,mustarul,sarea,cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici.

puneti tigaia pe foc ,amestecati bine toate si lasati sa inceapa sa fiarba.

cand sosul fierbe puneti o mana sau doua de gogosari taiati ,ii opariti circa 2 min apoi ii scoateti si puneti alta tura de gogosari pana sunt gata toti.

gogosarii pe care ii scoateti ii puneti fierbinti in borcane si ii acoperiti cu capac pana ce terminati toti gogosarii.

dupa ce ati terminat toti gogosarii,turnati sosul peste ei,ii inchideti ermetic,ii acoperiti cu o patura groasa si ii lasati acolo pana a doua zi.

apoi a doua zi ii dati la rece.

 

 

TIPS-URI

1

pentru mai multa precautie puteti pune putin conservant deasupra fiecarui borcan

2

pentru sos puteti sa puneti cate putin mai mult la ingrediente ca sa nu riscati sa nu aveti suficient sos de pus in fiecare borcan(eu asa am patit in primul an cand am facut).

RETETA IN IMAGINI

Gogosari in sos-0
Gogosari in sos-1
Gogosari in sos-2

COMENTARII (20)

Rocsi

Rocsi 1

14.09.2010, 10:41

atunci la iarna te astept pe la mine ionix sa te servesc

kukibella

kukibella 1

08.09.2011, 14:39

Rocsi

Rocsi 1

08.09.2011, 15:01

laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!