Gogosari in sos

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 91321 vizualizari

 

Sunt perfecti alaturi de o friptura sau cartofi prajiti, deliciosi!daaaaaa

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 1 borcan pasta de tomate, concentratie 28% (eu am pus Olympia), de 800 g
  • 1/2 l otet (de Topoloveni)
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 kg zahar
  • 2 linguri cu sare mare
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 2 linguri boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget.

Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai inalta si incapatoare, sa nu sara sosul.

Se adauga apoi gogosarii in sos si se mai fierb pana se inmoaie putin, cam 10 minute (gogosarii trebuie sa fie acoperiti de sos, se se infierbante putin, dar sa nu clocoteasca! doar sa se inmoaie f.f. putin, sa se poata aseza in borcane!). Se pun gogosarii in borcanele de 400 g, apoi deasupra sosul, va ajunge la fix, pentru toate borcanele :). Se inchid bine si se fierb la bain-marie 1 ora.

Se scot pe o patura si se invelesc, lasand borcanele la racit acoperite.

Ies 20 de borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Ade200 1

31.08.2012, 18:05

Faină treabă!

Xandrinne 1

20.09.2012, 21:12

Sunt tare buni! Eu ii fac tot cam asa.

ANCA 1

04.10.2012, 15:35

Oana, oare tin daca sar faza cu bain-marie-ul?.. am mai facut acum 2 ani, dar nu mai stiu daca i-am pus la bain-marie..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida murata