Gogosari in sos

de Oana in Muraturi, 10 Iul 2009 | 81324 vizualizari

 

Sunt perfecti alaturi de o friptura sau cartofi prajiti, deliciosi!daaaaaa

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 1 borcan pasta de tomate, concentratie 28% (eu am pus Olympia), de 800 g
  • 1/2 l otet (de Topoloveni)
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 kg zahar
  • 2 linguri cu sare mare
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 2 linguri boabe de piper
  • foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Gogosarii se spala, se taie pe jumatate si se scot cotoarele, apoi se taie in fasii de grosimea unui deget.

Se prepara sosul amestecand ingredientele de mai sus si se fierbe 20 de minute, amestecand din cand in cand. Va recomand o oala mai inalta si incapatoare, sa nu sara sosul.

Se adauga apoi gogosarii in sos si se mai fierb pana se inmoaie putin, cam 10 minute (gogosarii trebuie sa fie acoperiti de sos, se se infierbante putin, dar sa nu clocoteasca! doar sa se inmoaie f.f. putin, sa se poata aseza in borcane!). Se pun gogosarii in borcanele de 400 g, apoi deasupra sosul, va ajunge la fix, pentru toate borcanele :). Se inchid bine si se fierb la bain-marie 1 ora.

Se scot pe o patura si se invelesc, lasand borcanele la racit acoperite.

Ies 20 de borcane de 400 g.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosari in sos-0
Gogosari in sos-1
Gogosari in sos-2
Gogosari in sos-3
Gogosari in sos-4
Gogosari in sos-5
Gogosari in sos-6

COMENTARII (53)

Ade200

Ade200 1

31.08.2012, 18:05

Faină treabă!

Xandrinne

Xandrinne 1

20.09.2012, 21:12

Sunt tare buni! Eu ii fac tot cam asa.

ANCA

ANCA 1

04.10.2012, 15:35

Oana, oare tin daca sar faza cu bain-marie-ul?.. am mai facut acum 2 ani, dar nu mai stiu daca i-am pus la bain-marie..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!