Gogosari in sos

de gaby_duceag in Conserve, 31 Oct 2012 | 2187 vizualizari

 

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! - apreciata de toata familia.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg gogosari
  • 2 linguri si 1/2 mustar
  • 350 ml otet (de vin alb am pus)
  • 450 ml ulei
  • 400 gr zahar
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • sare pentru muraturi (aprox 2 linguri, dar gustati si daca va place mai sarat...)
  • 450 gr bulion Olympia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Se face atat de simplu!

Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor.

Se lasa la foc mediu pana ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot, moment in care adaugi gogosarii pe care inainte i-ai spalat, i-ai curatat de cotor si seminte si i-ai taiat in felii de un deget grosime.

Reduci focul, pui capac peste vas si lasi sa fiarba 20-25 minute dupa care iei capacul si lasi la fiert in continuare, pentru inca aprox. 30 minute.Amesteca cand si cand.

Trebuie ca sosul sa fie grosut, sa cuprinda toti gogosarii , iar gogosarul sa se fi inmuiat usor.

Fierbinte punem cu lingura (polonic) in borcane curate, sterilizate, punem capacele si infiletam si le bagam in cuptorul preincalzit unde ii mai lasam 15 minute.

Lasam sa se raceasca tot in cuptor.

ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa asa, dar fiecare face exact cum ii place ;;).

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosari in sos-0
Gogosari in sos-1

COMENTARII (45)

andreea_angelo

andreea_angelo 1

12.11.2012, 15:35

o bunatate

Micutza Luana

Micutza Luana 1

16.03.2013, 16:00

deliciosi .i.am incercat si eu

Panacris

Panacris 1

18.10.2013, 11:12

Ce lipsuri am Am ratat minunăția asta Direct la probat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!