Gogosari in sos

de andresita in Conserve, 18 Sep 2014 | 1846 vizualizari

 

Am intalnit mai multe variante pe internet, nu stiu sa va spun cat de asemanatoare sunt la gust, insa aceasta este "criminala" :). Am avut mare succes cu ea la fiecare petrecere organizata. Merge de minune langa o friptura, dar si pe langa alte mancaruri pe care le asociati de obicei cu muraturi. Noi devoram si ultima picatura de sos din borcan... ba chiar pot spune ca este mai cautat decat gogosarul ;).

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 350 g pasta tomate (din aceea groasa)
  • 250 ml otet de 9 grade
  • 250 g zahar + putina miere / 300-400 g zahar (aici banuiesc ca este vorba de gust, eu pun 300 g zahar)
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri sare (neaparat grunjoasa, pentru muraturi)
  • piper boabe, foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Gogosarii spalati si curatati se taie fasii de un deget grosime. Celelalte ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun pe foc sa dea in cateva clocote.

Se iau gogosarii si se pun in sosul clocotind pana cand se patrund putin, dar sa aveti grija sa ramana crocanti. Nu va speriati ca este sos putin, gogosarii isi vor lasa suficienta zeama.

Ca sa se patrunda uniform puneti intai jumatate din cantitate, ii scoateti cu spumiera cand sunt patrunsi, apoi adaugati restul si repetati procesul.

Se aseaza apoi gogosarii in borcanele curatate si sterilizate si se toarna sosul fierbinte peste ei. Se capacesc si se racesc in paturi groase.

 

TIPS-URI

1

Ii lasati sa stea vreo 2-3 saptamani inainte de a-i savura.

RETETA IN IMAGINI

Gogosari in sos-0
Gogosari in sos-1
Gogosari in sos-2
Gogosari in sos-3
Gogosari in sos-4

COMENTARII (8)

Panacris

Panacris 1

19.09.2014, 08:58

De probat! la favorite!

andresita

andresita 1

19.09.2014, 16:00

Va multumesc mult pentru aprecieri
Sper sa va placa daca ii testati.

mihasara

mihasara 1

13.10.2015, 17:24

eu fac cu sos de mustar. Sunt deliciosi!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!