Gogosari intregi in otet

de delia64 in Muraturi, 6 Mar 2013 | 9217 vizualizari

 

O muratura buna si aspectuoasa ,nu trebuie sa lipseasca din camara unei gospodine .
Usor de preparat , gustoasa alaturi de fripturi , tocanite .
Reteta o am de la mamica mea draga .

 

INGREDIENTE

  • 6 kilograme gogosari mari si sanatosi
  • 5-6 radacini de hrean
  • 1,500 otet de 9 grade ,eu folosesc 'Regal'
  • 3 litri apa
  • 5 linguri sare[ pentru muraturi ]
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 linguri zahar
  • 5-6 foi de dafin
  • 0 lingura boabe de mustar
  • 20 -25 boabe de piper negrU
  • 3-4 legaturi de frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari intregi in otet:

Gogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi .

Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill.

Printre  gogosari pun bucatele de hrean si boabe de mustar, frunze de telina .

Se pune apa intr-un vas pe foc , se adauga sarea si cand s-a topit  se pune zaharul ,mierea , otetul,piperul , foile de dafin . Cand  da in clocot , turnam solutia peste gogosarii  din borcane [trebuie pus ceva metalic sub borcane  pentru a nu se sparge ].

Deasupra gogosarilor punem frunze de telina  si le capsam .

Se  aseaza in casete acoperite cu paturi [ dunst uscat] ,pana a 2 zi cand s-au racit .

Se depoziteaza in camara .

 Este o muratura foarte buna  .

 

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Zeama de pe gogosari se poate folosi la acritul ciorbelor , le da un gust deosebit dulce acrisor .

2

Mierea de albine da un gust placut si un luciu gogosarilor .

3

Frunza de telina da un gust deosebit muraturii .

RETETA IN IMAGINI

Gogosari intregi in otet-0
Gogosari intregi in otet-1
Gogosari intregi in otet-2
Gogosari intregi in otet-3
Gogosari intregi in otet-4

COMENTARII (15)

mena29

mena29 1

07.03.2013, 12:30

Eu nu i-am pus niciodata intregi,doar curatati de samburi.Cred ca sunt foarte gustosi

delia64

delia64 1

07.03.2013, 13:21

Dora

delia64

delia64 1

07.03.2013, 13:23

Mena 29 incearca ca iti vor placea cu siguranta , sunt nemaipomeniti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!