Gogosari la otet

de ianculubita in Conserve, 17 Sep 2011 | 3348 vizualizari

 

Gata am terminat cu camara;au mai ramas muraturile si varza dar mai tarziu;pentru gogosari stiu ca fiecare are reteta personala dar va dau si reteta mea

 

INGREDIENTE

  • 5kg de gogosari
  • 1conopida(1-2kg)
  • 1l de otet
  • 1kg de zahar
  • boabe de piper,mustar,coriandru
  • frunze de dafin
  • ardei iute
  • 2lde apa
  • 3linguri de sare
  • radacina de hrean
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari la otet:

Gogosarii taiati in jumatati sau sferturi,depinde cat sunt de mari si spalati;conopida desfacuta in buchetele si spalata sub jet de apa rece;

in borcane curate se pun intercalat,un rand de gogosari,un rand de conopida,apoi restul ingredientelor,bucatele de dafin,semintele,hreanul taiat suvite,si ardeiul rondele;

intr-o oala se fierbe otetul cu apa,zahar,si sare,dupa ce s-a racit se toarna peste gogosari,se infileteaza bine apoi se pun borcanele la bain-marie pentru 10-15min din momentul in care incepe sa fiarba apa;

se lasa in apa sa se raceasca sau se pun in patura,dupa care merg la camara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosari la otet 125647
retete culinare - Gogosari la otet 125648
retete culinare - Gogosari la otet 125649
retete culinare - Gogosari la otet 125650

COMENTARII (7)

gaby_gabytza 1

18.09.2011, 19:32

MotanLaOale 1

19.09.2011, 09:20

LUK 1

19.09.2011, 16:42

buni buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L