Gogosari marinati , umpluti cu legume

de anisoara in Conserve, 14 Sep 2010 | 7815 vizualizari

 

Acesti gososari sau ardei se pot prepara cu marinada din aceasta receta http://www.bucataras.ro/retete/10067/gogosari-marinati-cu-miere-de-albina.html
sau voi descrie o alta marinada , pe care puteti sa o folositi si la marinarea gogosarilor fara umplutura.

 

INGREDIENTE

  • se prepara MARINADA nr 1  :
  • 600  ml de apa
  • 1 pahar de
  • 250 gr de otet alb de 9%
  • 2 linguri mari de zahar
  • 2 linguri mari de sare
  •   piper aromat in boabe
  • frunza de dafin
  • catei de usturoi , taiat in felii sau intregi  
  •   MARINADA Nr 2 :
  • 1litru de apa 
  • 1 pahar de ulei fara miros
  • 1 pahar de otet alb ,
  • 9% 3 linguri de miere de albina
  • 2 linguri de sare mascata
  • piper aromat in boabe
  • frunza de dafin 
  • catei de usturoi , taiati in felii sau intregi
  • condiment gvozdica n ( rusa) , in romana mi se pare ca  5-6 cuisoare
  • condiment scortisoara 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati , umpluti cu legume:

Voi descrie proportia pentru un borcan de 2 litri.

Pentru aceasta reteta se alege 1 kg de gogosari sau ardei , de marime mai mica. Se spala si se inlatura coditele si semintele . Se spala 700 gr.de morcov si 400 gr de ceapa. Ceapa se taie cuburele, iar morcoviul se da prin razatoare. Totul se prajeste in ulei. Se pune intr-o farfurie, se adauga 5 catei de usturoi taiati felioare si se sareaza foarte putin, deoarece sarea va fi prezenta in marinada. Vinetele mijlocii se taie in rondele, se sareaza si se lasa pentru 30 de minute , ca sa-i iasa sucul amarui. Se prajesc foarte putin in ulei incins pe o parte si alta .

Se prepara MARINADA n 1  :

600  ml de apa 1 pahar de 250 gr de otet alb de 9% 2 linguri mari de zahar 2 linguri mari de sare  piper aromat in boabe frunza de dafin  catei de usturoi , taiat in felii sau intregi

MARINADA N 2 :

1litru de apa  1 pahar de ulei fara miros 1 pahar de otet alb , 9% 3 linguri de miere de albina 2 linguri de sare mascata piper aromat in boabe frunza de dafin  catei de usturoi , taiat in felii sau intregi condiment gvozdica n ( rusa) , in romana mi se pare ca  5-6 cuisoare condiment koritsa ( rusa) nu cunosc traducerea in romana

Marinada se pune la fiert si cand clocoteste se fierb gogosarii si ardeii timp de 4-5 minute. Se scurg, se scot din ceaunul cu marinada si se pun la racit. Fiecare gogosar se umple cu morcov si se acopera cu o felie prajita de vanata. Se aranjeaza in borcan , printre care se adauga crengute de telina ( optional). Se umple pana sus. Se toarna marinada - ochi  se pun capacele sterilizate si se sterilizeaza intr-un vas cu apa , timp de 30 de minute, pana sucul din borcane va deveni limpede. Se trag capacele si se pun sub plapuma pentru 48 de ore cu fundul in sus.  

Mai departe nu va spun nimic. Pozele va descriu gustul nemaipomenit si aspectul acestor gogosari umpluti. In retetele mele de marinare a gogosarilor  am descris 3 moduri de marinada. Se poate folosi oarecare din marinada dorita.  Eu prefer marinada din prima reteta de sus - gogosari marinati in miere de albina. Aceasta marinada este gandita si cizelata de mine foarte multi ani si eu o prefer mai mult decat celelalte , care contin si apa.

receta de gogsari impluti cu varza. vezi gasi o alta metoda. deasemenea inlocuti morcovul cu varza murata , descrisa dupa receta aceasta , turnati marinada , care o doriti si sterilizati borcanele pana va fi sucul limpede.   In iarna cand veti deschide un borcan cu asa gogosari, va asigur , ca o sa dispara momentan.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosari marinati , umpluti cu legume 50910
retete culinare - Gogosari marinati , umpluti cu legume 50911

COMENTARII (10)

anisoara 1

16.09.2010, 00:20

Mihaela este o combinatie foarte reusita.

anisoara 1

16.09.2010, 00:21

CU mre drag , Nadina si Medi.

adry88 1

23.05.2011, 11:18

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18