Gogosari marinati umpluti cu legume

de anisoara in Mancaruri de post, 2 Feb 2010 | 5276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de gogosari sau ardei grasi de marime mijlocie  
  • 100 gr de usuturoi
  • o vinata mijlocie
  • 4 morcovi
  • o ceapa
  • ulei de prajit

  pentru marinada

  • 200 ml de ulei 
  • 100 ml de otet de masa alb  
  • 30 gr de miere de albine
  • 2 frunze de dafin  
  • piper aromat in boabe  
  • frunze de leustean 
  • 1 lingurita de sare  
  • 3 catei de usturoi taiati felii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati umpluti cu legume:

Se spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari se inlatura codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare feliuta. se pun toate rondele de vinata intr-o farfurie si se lasa sa se scurga sucul . Se curata tot usturoiul si se piseaza.


Se curata morcovul si ceapa. Ceapa se taie foarte marunt, si se prajeste intr-o tigaie cu ulei, apoi se adauga morcovul ras prin razatoare si se prajeste cu ceapa. Se rastoarna intr-un vas separat sa se raceasca, apoi se adauga usturoiul pisat , se pipereaza , se amesteca bine.


Intr-un ceaun se toarna toate ingredientele pentru marinada. Cind incepe sa fiarba marinada se adauga jumatate din gogosari , se amesteca bine si se lasa sa fiarba max 5 minute ( la prima vedere , gogosarul pare putin crud- asa trebuie sa fie. Ii scoatem intr-un vas cu capac deasupra si adaugam a 2 jumatate de gogosari. Procedam la fel.


Intr-o tigaie se prajesc vinetele taiate rondele pe ambele parti, la foc mijlociu. Se umplu toti gosarii marinati si calduti , iar deasupra se acopera cu cite o feliuta de vinata prajita. Se pun in straturi toti in vasul unde au fost gogosarii la marinat. Se toarna marinada inferbintata peste ei , se pune capacul si se lasa la marinat 2 zile.


Se servesc la masa cu carne preparata la gratar sau cartofi preparati.

 

COMENTARII (6)

anisoara 1

06.02.2010, 20:26

Spor la munca , Mihaiela

danygospodina 1

07.02.2010, 22:56

CE minunatie! Atatea sunt, ca nu mai dovidesc cu comentariile.

anisoara 1

08.02.2010, 16:36

Cu placere gospodino.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!