Gogosari si conopida in otet

de mihasara in Muraturi, 26 Oct 2015 | 1200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10kg gogosar
  • 1.2litri otet
  • 300g sare pentru muraturi
  • 1kg zahar
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • frunze si radacina de telina.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari si conopida in otet:

  1. Spalam, taiem gogosarul si indepartam semintele si cotoarele.
  2. Il taiem la ce dimensiuni dorim.
  3. Eu in borcanele mari pun jumatati de gogosar iar in cele de 800g pun felii subtiri.
  4. Intr-un vas amestecam zaharul cu sarea si cu otetul si rasturnam solutia peste gogosari.
  5. Adaugam boabele de mustar si de piper.
  6. In acoperim si il lasam  minim 12 ore.
  7. Eventual mai amestecam gogosarul din cand in cand sa ajunga tot in contact cu solutia de otet.
  8. Eu il pun seara cu otet iar urmatoarea seara il pun in borcane.
  9. Inainte de a pune gogosarul in borcane iau o conopida, o desfac in buchetele mici, o pun in apa cu sare 15'.
  10. Intre timp pun la fiert intr-o oala apa cu putina sare iar cand clocoteste introduc buchetelele de conopida pentru 1 minut.
  11. Le scot si le pun la scurs.
  12. Pregatim borcanelele, le spalam, le uscam.
  13. Taiem si curatam radacina de telina iar frunzele le spalam bine.
  14. Punem pe fundul borcanului feliute de telina si frunze, dupa care alternam straturile de gogosar si telina.
  15.  Iar la sfarsit completam borcanele cu solutia de otet. 
  16. Insurubam capacul si le punem in  camara.
  17. In 2 zile de cand le-am pus in borcan se pot consuma.
 

COMENTARII (13)

Bunica

Bunica 1

26.10.2015, 17:23

S-au și acrit!

Rocsi

Rocsi 1

26.10.2015, 20:07

Foarte buni sunt!

mirela0911

mirela0911 1

27.10.2015, 12:33

Ce-mi place, mai ales conopida!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24