Gogosari umpluti cu struguri

de ianculubita in Conserve, 6 Sep 2013 | 2605 vizualizari

 

Sa va spun ce am mai pus pe la camara;anul trecut am pus acesti gogosari pentru prima data si ne-au placut mult,mai ales daca puneti struguri aromati

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 5l
  • 1 kg de gogosari mari si sanatosi
  • 2 ciorchini de struguri cu boabe mari si parfumate,albi si negri
  • 2 mere
  • 1 l de otet
  • 1 cana zahar
  • 3 l de apa
  • frunze de dafin
  • cate 1 lingura de sare la litru de lichid
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura seminte de mustar
  • radacina de hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu struguri:

Gogosarii curatati de cotoare si seminte, spalati lasati sa se scurga. Boabele de strugure spalate si puse in castron. Punem la fiert in oala otetul, apa, zahar, sare, restul de mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca, oparim gogosarii cateva minute. Dupa ce s-au racit umplem cu boabe de struguri, deasupra ca un fel de capac punem cate o rondea de mar, punem gogosarii in borcan, printre ei felii de hrean si boabele ramase, turnam otetul de la oparit care intre timp s-a racit, scuturam putin borcanul sa eliminam golurile de aer, punem capacul si sterilizam 10 minute. Oprim focul si lasam borcanul sa se raceasca in apa, apoi il depozitam la camara.

 

TIPS-URI

1

se poate si fara sterilizarea borcanului dar pentru siguranta,eu sterilizez tot ce fac pentru iarna

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosari umpluti cu struguri 257577
retete culinare - Gogosari umpluti cu struguri 257578
retete culinare - Gogosari umpluti cu struguri 257579
retete culinare - Gogosari umpluti cu struguri 257580
retete culinare - Gogosari umpluti cu struguri 257581
retete culinare - Gogosari umpluti cu struguri 257582
retete culinare - Gogosari umpluti cu struguri 257583
retete culinare - Gogosari umpluti cu struguri 257584

COMENTARII (22)

ianculubita 1

07.09.2013, 15:06

laura_n 1

08.09.2013, 14:54

senzationali, o idee mai mult decat grozava

ianculubita 1

09.09.2013, 12:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21