Gogosari umpluti cu varza si conopida

de delia64 in Muraturi, 9 Mar 2013 | 5874 vizualizari

 

Este o muratura foarte buna , o fac in fiecare an , are mare succes .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari
  • 1 varza medie
  • 1 conopida
  • 1 litru otet de 9 grade
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri zatar
  • 5-6 foi de dafin
  • crengute de cimbru
  • marar
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 2 litri de apa
  • 1 radacina de telina
  • 1 -2 morcovi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza si conopida:

Se aleg gogosari  mari si sanatosi , se spala , se curata de cotoare si seminte .

Varza se spala si se razuieste  , se adauga putina sare , cimbru si marar maruntite si se framanta .Asezam crengute de cimbru , de marar si foi de dafin pe fundul borcanelor .

Umplem gogosarii cu varza .

Spalam conopida si o desfacem in buchetele  , curatam radacina de telina si o taiem  felii , la fel si morcovii .

Asezam un rand de conopida , un rand de gogosari umpluti ,printre ele punem foi de dafin  ,  felii de hrean  , felii de telina  si rondele de morcovi .

Pregatim fiertura din ;apa ,otet, sare , boabe de piper , boabe de mustar , zahar  , cand ajunge la punctul de fierbere  o turnam in borcane .

Acoperim borcanele si le asezam intre paturi pana a doua zi cand le asezam in camara .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Gogosarii se pot umple cu boabe de struguri .

2

Se poate folosi varza rosie la umplerea gogosarilor .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosari umpluti cu varza si conopida 209853
retete culinare - Gogosari umpluti cu varza si conopida 209854
retete culinare - Gogosari umpluti cu varza si conopida 209855
retete culinare - Gogosari umpluti cu varza si conopida 209856

COMENTARII (11)

delia64 1

09.03.2013, 21:08

Rocsi , intradevar sunt o minune , gogosarii raman crocanti si conopida ramane alba si foarte gustoasa , pana si zeama parca e sifonata .

diaconta 1

09.03.2013, 23:22

foarte buna muratura

delia64 1

10.03.2013, 07:25

Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D