Gogosarii copti ai Bunicii

de mihaelar63 in Conserve, 4 Oct 2015 | 2458 vizualizari

 

Aceasta deosebita reteta am preluat-o de la Bunica: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-la-cuptor-1880.html. Multumesc Bunica, sunt grozav de gustosi. Pot fi folositi ca ,, suport '' pentru garnitura. La servire se pot umple cu pireu de cartofi, orez, cus-cus etc. Stau foarte bine pe o masa de sarbatore langa o friptura sau un carnat de casa!!!

 

INGREDIENTE

  • 21 gogosari
  • 21 catei usturoi
  • 21 linguri de otet de vin 9%
  • 21 lingurite ulei floarea soarelui
  • 21 lingurite zahar brun
  • 63 boabe de piper
  • boabe de mustar
  • frunze telina
  • sare neiodata
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosarii copti ai Bunicii:

  1. Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se  curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe.
  2. Se pun gogosarii pe tava tapetata cu hartie de copt.
  3. In fiecare gogosar se pune: 1 catel usturoi, 1 lingura otet, 1 lingurita ulei, 1 lingurita zahar, 3 boabe de piper, cateva bobe de mustar si sare cat se ia intre doua degete.
  4. Dati tava la cuptor timp de 40 minute, pana gogosarii s-au inmuiat.
  5. Se scoate tava din cuptor si se lasa gogosarii sa se tempereze.
  6. Spalati bine borcane cu capac  de 820 g.
  7. Gogosarii au colectat prin cocere in interiorul lor o zeama aromata.
  8. Se iau gogosarii cu grija sa nu se rupa si zeama sa ramana in interior si se pun cate 4-5 in borcan . Se taseaza usor si se pune ca decor [si pentru gust] o frunza de telina verde.
  9. Capaciti / infiletati borcanele.
  10. Se dunstuiesc in oala cu apa timp de 15 minute dupa care se lasa sa se raceasca tot in aceiasi oala sau se pun intre paturi la calda .
 

TIPS-URI

1

Eu am folosit doua tavi si am obtinut 4 borcane /820 g.

2

Nu este nevoie sa preparati alta zeama cea rezultata in interiorul gogosarilor prin coacere este suficienta.

3

Pentru conservare alegeti legume proaspete de calitate.

4

Gogosarii mei au fost foarte mari. Cred ca ar fi mai usor de introdus in borcan si mai multi gosari de marime medie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosarii copti ai  Bunicii 404391
retete culinare - Gogosarii copti ai  Bunicii 404392
retete culinare - Gogosarii copti ai  Bunicii 404393
retete culinare - Gogosarii copti ai  Bunicii 404394
retete culinare - Gogosarii copti ai  Bunicii 404395
retete culinare - Gogosarii copti ai  Bunicii 404396
retete culinare - Gogosarii copti ai  Bunicii 404397

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

04.10.2015, 21:31

Mirela sa incerci sa vezi cat sunt de buni

mihaelar63 1

04.10.2015, 21:32

Claudia , ma bucur

mihaelar63 1

04.10.2015, 21:33

Am repostat link-ul din introducere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D