Gogosarii copti ai Bunicii

de mihaelar63 in Conserve, 4 Oct 2015 | 6415 vizualizari

 

Aceasta deosebita reteta am preluat-o de la Bunica: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-la-cuptor-1880.html. Multumesc Bunica, sunt grozav de gustosi. Pot fi folositi ca ,, suport '' pentru garnitura. La servire se pot umple cu pireu de cartofi, orez, cus-cus etc. Stau foarte bine pe o masa de sarbatore langa o friptura sau un carnat de casa!!!

 

INGREDIENTE

  • 21 gogosari
  • 21 catei usturoi
  • 21 linguri de otet de vin 9%
  • 21 lingurite ulei floarea soarelui
  • 21 lingurite zahar brun
  • 63 boabe de piper
  • boabe de mustar
  • frunze telina
  • sare neiodata
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosarii copti ai Bunicii:

  1. Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se  curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe.
  2. Se pun gogosarii pe tava tapetata cu hartie de copt.
  3. In fiecare gogosar se pune: 1 catel usturoi, 1 lingura otet, 1 lingurita ulei, 1 lingurita zahar, 3 boabe de piper, cateva bobe de mustar si sare cat se ia intre doua degete.
  4. Dati tava la cuptor timp de 40 minute, pana gogosarii s-au inmuiat.
  5. Se scoate tava din cuptor si se lasa gogosarii sa se tempereze.
  6. Spalati bine borcane cu capac  de 820 g.
  7. Gogosarii au colectat prin cocere in interiorul lor o zeama aromata.
  8. Se iau gogosarii cu grija sa nu se rupa si zeama sa ramana in interior si se pun cate 4-5 in borcan . Se taseaza usor si se pune ca decor [si pentru gust] o frunza de telina verde.
  9. Capaciti / infiletati borcanele.
  10. Se dunstuiesc in oala cu apa timp de 15 minute dupa care se lasa sa se raceasca tot in aceiasi oala sau se pun intre paturi la calda .

TIPS-URI

1

Eu am folosit doua tavi si am obtinut 4 borcane /820 g.

2

Nu este nevoie sa preparati alta zeama cea rezultata in interiorul gogosarilor prin coacere este suficienta.

3

Pentru conservare alegeti legume proaspete de calitate.

4

Gogosarii mei au fost foarte mari. Cred ca ar fi mai usor de introdus in borcan si mai multi gosari de marime medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosarii copti ai Bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

04.10.2015, 21:31

Mirela sa incerci sa vezi cat sunt de buni

mihaelar63 1

04.10.2015, 21:32

Claudia , ma bucur

mihaelar63 1

04.10.2015, 21:33

Am repostat link-ul din introducere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza la murat