Gogosele cu crema de vanilie

de Lily_Musat in Prajituri, 17 Iul 2009 | 13097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • IngredientePentru gogosele:125 g unt, 225 ml apa, 125 g faina, 4 oua, un praf de sare, Zahar pudra vanilat pentru pudrat gogoselele.
  • Pentru crema:crema de vanilie dr. oetker, 250 ml lapte, 3 linguri de zahar pudra (scrie pe pachet cum se face)
  • Sirop de ciocolata:3 linguri de apa, 6 linguri de zahar, 3 linguri de cacao, 100 gr. unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu crema de vanilie:

Se pune intr-o cratita apa cu untul si se lasa sa se topeasca.
Se ia de pe foc si se adauga faiana, se amesteca bine cu lingura de lemn sau cu telul.
Se mai pune putin pe foc, mestecanduse intruna pana cand se desprinde de pe cratita (mai putin de un minut).
Se lasa la racit, dupa care se adauga ouale unul cate unul si sarea.
Se pune intr-o punga taiata la un colt.
Se pregateste tava cu hartia de copt si se incinge cuptorul la 200 grade.
Se formeaza gogosele si se baga in cuptor pentru cca 10-15 minute. Ele vor creste si se vor rumeni.
Dupa aceea se lasa sa se raceasca, se taie cu cutitul pe jumatate si se umplu cu crema.
Pe deasupra se presara zahar pudra vanilat si se pune in farfurie sirop de ciocolata pe deasupra.

Sirop de ciocolata:Se pune la fiert apa cu zaharul, se adauga cacao, se da de pe foc si se pune untul.
Se face un sirop de ciocolata care se pastreaza in frigider si se pune atunci cand
servim gogosile pe deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

ala_oancea 1

17.07.2009, 20:23

Inca n-am facut gogosele de astea ... ar trebui sa incerc si eu. Foarte bine arata ale tale.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara