Gogosele cu dovleac

de alba_zori in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 4139 vizualizari

 

M-am gandit si eu sa scriu reteta asta pentru ca imi place foarte mult,cel putin cand le am pe platou imi vine sa mananc mereu cate una,cate doua,sant tare bune si simplu de facut,chiar daca nu sant chiar frumoase,poate cele mai simple lucruri sant si cele mai bune,cand am pofta de gogosele fac astea si ma satur bine,sant moi si parca se topesc in gura si daca puneti pulpa de la vanilie ies o minunatie.

 

INGREDIENTE

  • Gogosile astea bune se fac asa
  • -500 grame de dovleac galben curatat de coaja si copt la abur sau intr-o cratita cu un pic de apa pana se face pireu(il puteti chiar mixa un pic daca doriti)dar nu e obligatoriu dat fiind ca se face pireu.
  • -250 gr faina americana de manitoba,daca nu aveti e buna si cea 00.
  • -3 oua.
  • -160 gr zahar .
  • -coaja de la o lamaie intreaga.
  • -coaja de la o portocala intreaga.
  • -un pliculet de drojdie praf.
  • -jumate din pulpa de vanilie.
  • -ulei pt prajit,de floarea soarelui.
  • -zahar praf pt pudrat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu dovleac:

Daca puneti si un pic de dragoste ies cele mai bune gogosele care le-ati mancat vreodata.

Deci incepem cu dovleacul galben: il curatam de coaja si de seminte, il cantarim ca sa fim mai precisi, si il punem cu un pic de apa la fiert, in 20 de minute e cam gata, apoi luam un bol mare si incapator si adaugam zaharul, ouale, pulpa de vanilie, coaja de la lamaie si portocala.

Intr-un alt bol dam faina prin sita sa sa nu avem gogoloase, impreuna cu pliculetul de drojdie praf si apoi adaugam cate putin din amestecul de dovleac si amestecam bine bine, apoi adaugam toata compozitia la bolul cel mai mare. Daca sant cumva probleme o puteti mixa un pic, dar eu nu am avut probleme deci nu cred ca e greu. Important este ca amestecul de dovleac sa il adaugam incet incet la faina si sa amestecam bine, astfel nu avem nevoie de mixer.

Pregatim un litru de ulei intr-o tigaie mai inalta si cand s-a incins luam doua linguri marisoare si pregatim cate un pic din aluat si lasandu-l sa cada in uleiul incins bine. Ele se vor umfla cat o nuca si vor avea o culoare rosiatica, si tot asa facem cu tot aluatul, luam cate o lingura din aluat si il facem sa cada in ulei. Avem grija sa le invartim din timp cu o paleta, e simplu, nu ies egale, vor iesi de forme fel de fel care poate la copii le place sa ghiceasca ce forme ies si la ce se aseamana. Le scoateti intr-un platou cu hartie care absoarbe uleiul si pudrati cu zahar praf din belsug.

TIPS-URI

1

Daca doriti mai tare aluatul puteti pune mai putine oua,va iesi un aluat ca la clatite.

2

Puteti pune in loc de pulpa de vanilie,un pliculet de zahar vanilat,dar are alt gust va asigur,costa un pic mai mult dar e natural si e diferit,da o aroma mult mai puternica si e tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

07.02.2012, 20:16

interesanta reteta!!

Angelina_Elena 1

07.02.2012, 20:56

daca deserturile cu dovleac sunt delicioase,asa trebuie sa fie si gogoselele tale

Lau 1

08.02.2012, 11:26

interesanta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe