Gogosele cu miere si scortisoara (de post)

de anaiordan in Mancaruri de post, 9 Aug 2009 | 8554 vizualizari

 

Λουκουμάδες (Loukoumades)

Un desert grecesc delicios si usor de facut. Reteta traditionala este cu miere si scortisoara, dar se poate servi dupa plac cu miere, scortisoara, nuca, ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • o cana mare de apa calduta, aproxim 300ml
  • 2 cani de apa la temp camerei
  • 250-300g faina
  • 1 plic drojdie uscata (6-8gr)
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1plic zahar vanilinat
  • 5 linguri zahar
  • 2lingurite coaja de lamaie(optional)
  • miere
  • scortisoara
  • ulei pentru prajit
  •  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele cu miere si scortisoara (de post):


Se amesteca drojdia uscata cu o lingurita de zahar si 2 lingurite de apa calduta. Se freaca pana se topeste zaharul si apoi se lasa sa se activeze drojdia, sa creasca un pic, cam 10-15 minute (daca nu creste nu e nici o problema, mie ultima data nu mi-a crescut).


Se pun 250 grame faina, sarea si zaharul vanilinat intr-un castron si se amesteca. Se face o gropita in mijlocul fainii si se pune drojdia crescuta, si restul canii de apa caldutza ( eu am avut o cana mare de yena care are 300ml) si se amesteca. In caz ca este prea lichida se mai potriveste de faina pana are o consistenta moale dar elastica. Se lasa la crescut undeva la cald pana isi dubleaza volumul.


Intre timp am preparat sirop dupa reteta clasica..Am pus o cana de apa de la temp camerei (300ml) si restul de la cele 5 linguri de zahar si cele doua lingurite de coaja de lamaie si l-am lasat sa fiarba cam 10 minute.


Dupa ce coca a crescut se pune uleiul la incins. Atentie! Se prajesc in baie de ulei...deci trebuie destul ulei si o craticioara, nu tigaie.


Eu le-am pus la prajit luand cu lingurita aluatul, in momentul in care se ridica la suprafata si se rumenesc sunt gata. Se pun pe o farfurie acoperita cu servetel absorbant si se lasa cateva minute pentru a se scurge uleiul. Dupa ce uleiul s-a scurs se scufunda o data in siropul preparat si se pune pe farfuria/castronelul in care urmeaza a fi servite.


Se stropesc cu miere de albine si apoi cu scortisoara dupa gust. Se servesc calde, chiar un pic fierbinti.


Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosele cu miere si scortisoara (de post) 6970
retete culinare - Gogosele cu miere si scortisoara (de post) 6971
retete culinare - Gogosele cu miere si scortisoara (de post) 6972
retete culinare - Gogosele cu miere si scortisoara (de post) 6973
retete culinare - Gogosele cu miere si scortisoara (de post) 6974
retete culinare - Gogosele cu miere si scortisoara (de post) 6975
retete culinare - Gogosele cu miere si scortisoara (de post) 6976
retete culinare - Gogosele cu miere si scortisoara (de post) 6977
retete culinare - Gogosele cu miere si scortisoara (de post) 6978

COMENTARII (11)

anaiordan 1

14.12.2009, 10:33

deci nu ai minte sefaaaa nu puteai sa zici pe mess ma bucur ca ti-au placut sunt super super simple de facut

adry88 1

13.05.2011, 16:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!