Gogosele Frumusele Mititele Pufosele

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 28 Mar 2014 | 4482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba de grau
  • 40 gr drojdie
  • 100 gr iaurt
  • 1 ou mare
  • 40 gr unt
  • un praf de sare
  • 4 linguri cu zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • o cescuta cu apa (sau atat cat ii doriti consistenta)
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele Frumusele Mititele Pufosele:

Drojdia o pasam cu o lingura cu zahar, pana devine lichida. O lasam apoi la dospit pentru 10-15 minute. Intre timp cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam usor si rand pe rand punem restul de zahar, untul topit/moale, iaurtul si oul. Framantam aluatul si daca este necesar turnam si apa, cate putin, pana se ajunge la consistenta dorita.

Aluatul trebuie sa fie elastic, moale. Acoperim apoi vasul cu un prosop de bucatarie, curat!, si il lasam intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Formam apoi bilute, usor aplatizate pe care le vom praji in ulei, la foc moderat, cat sa se rumeneasca frumos. Le  scoatem cu o paleta pentru a elimina surplusul de ulei, le lasam sa se raceasca cat de cat si apoi pudram zaharul vanilat, mult mult!

Sau cum va place! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele Frumusele Mititele Pufosele" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu lapte covasit si unt