Gogosele super mici

de elena1988 in Dulciuri, 6 Feb 2011 | 27696 vizualizari

 

Cum toata ziua am petrecut-o astazi in bucatarie, m-am gandit sa fac si niste gogosele, dar nu clasicele gogosi, ci niste gogosi minuscule, sper sa va placa , va invit pe toate sa savurati niste gogosele.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de faina
  • 20 gr de drojdie proaspata
  • 50 gr de unt sau margarina topita la temperatura camerei
  • esenta de portocale dar foarte putin, cateva picaturi
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 lingura de zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 pahar de lapte dulce caldut cam 200 ml
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele super mici:

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, punem restul de lapte, punem si zaharul vanilat si cel normal, coaja de lamaie si portocala, esenta de portocala, amestecam bine si punem faina.

Amestecam din nou si adaugam galbenusurile, apoi faina si untul topit, amestecam bine si punem restul de faina.

Daca va mai cere faina compozitia ii mai puneti. Lasam la dospit 1-2 ore, rasturnam pe blat si mai punem putina faina. Intindem coca cam de 2 cm, incingem uleiul foarte bine si punem gogosicile, la sfarsit le pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Va ies destul de multe gogosici din cantitatile de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele super mici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

elena1988 1

07.02.2011, 17:40

multumesc foarte mult fetele ma bucur ca va plac, sper sa le incercati

adry88 1

04.07.2011, 16:57

alinutzika 1

06.08.2011, 23:33

mai mult de lucru, dar cu rezultat foarte bun....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice