Gogosi

de nico15 in Dulciuri, 5 Noi 2010 | 1507 vizualizari

 

Simplu dar asa de bun

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie de bere1 cana de lapte2 oua200-250 g de faina100 ml de ulei100 g zahar700 ml de ulei200 zahar pudra3-4 pliculete zahar vanilat
Portii: 27
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se ia drojdia si se va dilua cu laptele putin caldut, nu se pune toata cana de lapte doar putin cat sa se faca ca o maia, se adauga si o lingura de zahar si se lasa la caldura sa creasca.

Dupa aproximativ 15 minute se ia aceasta si se va continua in felul urmator: se adauga ouale, se pune ulei, un praf de sare, putin zahar si se va pune restul de lapte, se va incorpora faina treptat si se va framanta formandu-se un aluat(coca), aceasta se va lasa la caldura pana aproape isi va dubla volumul.
Se trece la taierea gogosilor si se mai lasa 10 minute in asteptare. Gogosile se vor prajii in baie de ulei. Dupa coacere se pudreaza si se servesc.

Mi-au iesit din aceasta compozitie 27 de gogosi.

Pofta Buna

 

TIPS-URI

1

Se lasa sa creasca aluatul, dupa ce se taie gogosile se lasa iarasi in asteptare sa mai creasca aluatul

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3
Gogosi-4
Gogosi-5
Gogosi-6
Gogosi-7
Gogosi-8
Gogosi-9

COMENTARII (6)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

06.11.2010, 18:52

vanilla

vanilla 1

09.11.2010, 16:40

YUM

nico15

nico15 1

11.11.2010, 20:55

Sunteti invitatele meleeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!