Gogosi

de LUK in Dulciuri, 17 Ian 2011 | 4068 vizualizari

 

Astia sunt gogosii facuti de mine pentru prima data..si mi place ce-a iesit..

 

INGREDIENTE

  • 300gr faina
  • 160ml lapte
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un plic de zahar vanilat
  • o lingurita de zahar
  • un cub de drojdie mic(20gr)
  • 50gr unt topit
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra pt pudrat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

  Din cantitatea totala de lapte se incalzesc un pic 40ml(cat sa fie caldut).Se amesteca bine cu o lingurita de zahar,drojdia si o lingura de faina.Se asteapta sa creasca 10min..

 Intr-un castron punem restul de faina,laptele ramas,coaja rasa de la lamaie,zaharul vanilat,maiaua,untul caldut..amestecam bine toate ingredientele.Va iesi un aluat lipicios care trebuie framantat 15-20min.In timp ce framantati,udati-va pumnii in apa calda pt ca aluatul se lipeaste..iar la final aranjati aluatul cu mainile infainate..Asteptati 40min (sau pana isi dubleaza volumul)..Pe masa unsa cu ulei intindeti o foaie de o.5 cm si taiati forme cu ajutorul unui pahar.Prajiti-le in uleiul incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Fierbinti pudrati le cu zahar pudra..

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3

COMENTARII (33)

LUK 1

19.01.2011, 09:31

Adriana

LUK 1

19.01.2011, 09:32

Nadina..

kamy 1

20.01.2011, 18:43

asa- mi trebuie daca umblu brambura nu mai ai...nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04