Gogosi

de MotanLaOale in Dulciuri, 1 Mar 2011 | 43190 vizualizari

 

De martisor pentru toate fetele de pe site. Va doresc o primavara frumoasa si mai calda.

 

INGREDIENTE

  • 600g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250ml lapte caldut
  • 50g unt
  • 30g drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Toata ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se pune drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (cam 30 minute) la loc calduros.

Faina  se pune intr-un castron mare, se face o adancitura in mijloc unde se pune maiaua dupa ce a crescut, se adauga ouale, restul de zahar, zaharul vanilat, un praf de sare, untul si laptele cate putin amestecandu-se.

Se framanta un aluat elastic care nu se lipeste de mana.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul la caldura cam 90 minute.

Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cu un pahar gogosi de dimensiunea dorita.

Se mai lasa la crescut 30 minute.

Se incinge un ceaun cu mult ulei 4-5 cm inaltime. Eu am pus 1 l de ulei.

Se prajesc gogosile pe rand in uleiul bine incins, intorcandu-se pe ambele parti.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi 88454
retete culinare - Gogosi 88455
retete culinare - Gogosi 88456
retete culinare - Gogosi 88457
retete culinare - Gogosi 88458
retete culinare - Gogosi 88459
retete culinare - Gogosi 88460

COMENTARII (50)

MotanLaOale 1

13.05.2014, 12:52

Camelya 1

06.11.2015, 23:37

MotanLaOale 1

07.11.2015, 00:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L