Gogosi

de lilik in Dulciuri, 7 Iun 2011 | 13302 vizualizari

 

Sunt gogosi fara oua care aici se numesc"bombe"...se gasesc umplute cu crema,cu nutella,dar eu le-am facut simple si sunt taaare bune...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • 50 gr zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Punem laptele cu zaharul si coaja de lamaie pe foc pana se incalzeste(nu fierbinte) apoi dam deoparte si punem drojdia pe care o vom topi,dupa care acoperim si lasam pana se ridica la suprafata coaja de lamaie.

Intre timp cernem faina intr-un castron si o amestecam cu vanilia si praful de sare,apoi facem o gaura in mijloc si punem plamadeala,framantam iar la sfarsit punem untul la temperatura camerei(sa fie moale).

Framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si devine omogem,apoi acoperim si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut intindem o foaie de circa 1 cm si cu o cana(un pahar) formam gogosile apoi le mai lasam sa creasca 15-20 de minute dupa care le prajim pe ambele parti in ulei incins.

Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie sa lase uleiul in exces apoi le tavalim prin zahar tos.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3

COMENTARII (21)

vero79 1

12.10.2012, 16:33

le-am terminat de facut,am si mancat cateva si pot sa zic ca sunt foarte bune multumim pentru reteta

lilik 1

12.10.2012, 17:57

Vero ma bucur mult ca ti-au placut si ca reteta mea ti-a fost de folos..
Eu iti multumesc tie ca ai revenit cu impresii

Geanina87 1

17.07.2013, 19:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04