Gogosi

de laura_n in Prajituri, 14 Noi 2012 | 13667 vizualizari

 

Cu mare greutate am reusit sa fac niste gogosi si chiar sa pap una :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • - un pliculet drojdie uscata 7 gr (sau drojdie proaspata 25 gr)
  • - 3 oua
  • - o cana cu lapte
  • - 100 gr zahar
  • - zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam bine sa se topeasca zaharul si adaugam putin cate putin peste drojdie, sa se topeasca.

Turnam aceasta maia peste faina si amestecam bine cu o lingura. Adaugam si cele 3 oua batute si incepem sa framantam cu mana un aluat. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit, in loc cald, cam o ora si jumatate. Eu am pus castronul peste un alt castron in care am pus apa fierbinte si am lasat sa creasca cam o ora si ceva.

Presaram putina faina pe blatul de lucru si impartim aluatul in trei parti ca sa putem lucra mai usor. Am intins fiecare bucata de aluat in strat subtire, am taiat diferite forme si am pregatit vasul pentru prajit.

Intr-o cratita de tuci, am pus cam jumatate de litru de ulei, am lasat sa se incinga si apoi am pus pe rand toate gogosile. Am avut grija sa fac "mici valuri" cu lingura in ulei ca sa se umfle mai repede gogosile si sa nu traga prea mult ulei.

Le-am scos pe hartie absorbanta ca sa mai scap de ulei si dupa ce s-au racit, le-am tavalit prin zahar pudra vanilat. Au iesit foarte pufoase si gustoase. Chiar am servit si eu una ;)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase