Gogosi

de laura_n in Prajituri, 14 Noi 2012 | 5069 vizualizari

 

Cu mare greutate am reusit sa fac niste gogosi si chiar sa pap una :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • - un pliculet drojdie uscata 7 gr (sau drojdie proaspata 25 gr)
  • - 3 oua
  • - o cana cu lapte
  • - 100 gr zahar
  • - zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Intr-un castron, cernem faina si facem o gaura in mijloc. Intr-un castronel mai mic, incalzim laptele si adaugam zaharul. Amestecam bine sa se topeasca zaharul si adaugam putin cate putin peste drojdie, sa se topeasca.

Turnam aceasta maia peste faina si amestecam bine cu o lingura. Adaugam si cele 3 oua batute si incepem sa framantam cu mana un aluat. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit, in loc cald, cam o ora si jumatate. Eu am pus castronul peste un alt castron in care am pus apa fierbinte si am lasat sa creasca cam o ora si ceva.

Presaram putina faina pe blatul de lucru si impartim aluatul in trei parti ca sa putem lucra mai usor. Am intins fiecare bucata de aluat in strat subtire, am taiat diferite forme si am pregatit vasul pentru prajit.

Intr-o cratita de tuci, am pus cam jumatate de litru de ulei, am lasat sa se incinga si apoi am pus pe rand toate gogosile. Am avut grija sa fac "mici valuri" cu lingura in ulei ca sa se umfle mai repede gogosile si sa nu traga prea mult ulei.

Le-am scos pe hartie absorbanta ca sa mai scap de ulei si dupa ce s-au racit, le-am tavalit prin zahar pudra vanilat. Au iesit foarte pufoase si gustoase. Chiar am servit si eu una ;)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3

COMENTARII (28)

laura_n

laura_n 1

14.11.2012, 21:12

va multumesc mult tuturor!

Cris2711

Cris2711 1

15.11.2012, 00:42

vreau

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!