Gogosi

de camelia75 in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 1404 vizualizari

 

Am incercat mai multe retete de gogosi,insa asta imi este cel mai mult pe plac.Sunt foarte bune si va asigur ca si dupa trei zile raman pufoase.:)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de lapte (250 ml)
  • 3 cani faina (folositi aceeasi cana cu care ati pus laptele)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 4 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat.
2.Trageti dupa foc si adaugati untul.Lasati untul sa se topeasca in lapte.
3.Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata.Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia cu o lingurita de zahar,1 ligurita de faina si 3 linguri de lapte.
4.Peste faina din bol adaugati oul, laptele caldut si esenta de rom.Framantati bine, pana faina este incorporata.La final adaugati uleiul incalzit (40 secunde la microunde)si mai framantati pana uleiul este absorbit in aluat.
5.Acoperiti bolul cu un prosop si lasati aluatul la crescut o ora.
6.Intindeti o foaie groasa de 1 cm,apoi taiati gogosile cu un pahar si le mai lasati la crescut asa taiate,timp de 10 minute.
7.Le prajiti in ulei incins.
8.Asezati gogosile pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.
9.Dupa ce le-ati prajit le puteti umple cu ciocolata sau gem, cu ajutorul unui pos.(eu am folosit finetti incalzit la microunde timp de 1 minut)
10.Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi 217924
retete culinare - Gogosi 217925
retete culinare - Gogosi 217926
retete culinare - Gogosi 217927

COMENTARII (11)

Rocsi 1

09.04.2013, 21:53

Cat de bune

Sim0na 1

10.04.2013, 14:32

Bune rauuu!

silvia1 1

10.04.2013, 21:20

In grame cam cit?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55