Gogosi

de Tuxedo in Dulciuri, 1 Iun 2013 | 4556 vizualizari

 

Ia gogoasa neamuleee :-) ! Eu cred ca nu o sa ma satur niciodata de gogosi, sunt cele mai pufoase si delicioase, oricand si oriunde! Aceasta reteta este foarte simpla, se fac rapid rapid, daca folositi drojdie proaspata vor creste imediat si se prajesc la fel de repede. Daca vreti, le puteti umple cu crema de vanilie.

 

INGREDIENTE

  • pentru aprox. 30 gogosi:
  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 25 gr drojdie proaspata (8 gr drojdie uscata)
  • coaja de la o lamaie/portocala
  • 1 praf sare
  • 3 oua
  • 50 ml unt topit
  • ulei pt. prajit
  • zahar granulat pt. tavalit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Punem faina cernuta intr-un bol. Facem o gropita in mijloc si adaugam ouale frecate cu praful de sare, zaharul amestecat in prealabil cu laptele caldut (doar 200 ml incalzim un pic pe foc ca sa se dizolve zaharul, temp. max trebuie sa fie 37ºC cand il adaugam in faina).

Intr-un pahar punem drojdia peste care punem o lingurita de zahar si o lasam cca 10 min ca sa se lichefieze. Cand s-a lichefiat o dizolvam cu laptele ramas si o adaugam peste componentele din castron.

Adaugam si vanilia, coaja de lamaie sau portocala si incepem sa omogenizam cu mana toate ingredientele. Cand a devenit o cocca omogena, picuram putin cate putin unt si framanatam cu mana pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului (cca 10 min). Acoperim castronul cu un prosop curat si punem coca la dospit cca 30 min. sau pana cand se dubleaza in volum.

In momentul in care a crescut, ungem blatul de lucru cu ulei, intindem coca cu facaletul  astfel incat sa aiba grosimea de apro. 1 cm. Decupam gogosile cu un pahar sau forma de biscuiti cu diametrul de 7-8 cm apoi le transferam intr-o tava sau le aliniem pe blatul de lucru si le mai lasam sa creasca vreo 30 min.

Cand s-au dublat, le prajim in uleiul incins apoi le scoatem pe un prosop de hartie sa absoarba excesul de grasime. le tavalim prin zagar granulat si le servim cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Se pot umple cu crema de vanilie sau gem

2

Se foloseste drojdie foarte proaspata

3

In loc de unt se poate folosi ulei de floarea soarelui

4

se pot tavali si in zahar amestecat cu scortisoara

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3
Gogosi-4
Gogosi-5
Gogosi-6

COMENTARII (15)

diaconta

diaconta 1

01.06.2013, 21:01

cu dansele m-am mai intalnit eu )))))))

Rocsi

Rocsi 1

01.06.2013, 22:07

La gogosi nu pot lipsi ca prea mult imi plac

MotanLaOale

MotanLaOale 1

03.06.2013, 09:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!